Sile Cămătaru a fost eliberat din închisoare

sile camataru
sile camataru

Sile Cămătaru a fost eliberat, marţi, din închisoare, de magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. El era încarcerat în Penitenciarul Rahova pentru infracțiuni cu violență.

Vasile Balint, zis Sile Cămătaru și fratele său, Nuțu, au fost arestați preventiv în luna februarie, în urma a 115 percheziții, de unde au fost ridicate mai multe sume de bani, bijuterii, dar și droguri. Procurorii DIICOT susțin că aceștia au fost implicați în perioada 2008-2012 în mai multe conflicte stradale izbucnite între Clanul Cămătarilor și cel al Sportivilor pentru supremația în Capitală.

Potrivit procurorilor DIICOT, activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale. Astfel, în perioada 2008 - 2012, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, "în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti", situaţii ce au avut drept consecinţă punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării, dar şi a altor persoane. De asemenea, membrii celor două clanuri au săvârşit infracţiuni de violenţă, "generatoare de beneficii financiare substanţiale", în urma recuperării unor împrumuturi de bani daţi cu camătă.

 În acelaşi dosar, sunt cercetaţi în libertate avocata Luiza Gabriela Dragne de la Baroul Bucureşti, acuzată de favorizarea lui Sile Cămătaru, şi Dragoş Pandele, cunoscut sub numele de Mihăiţă Cămătaru, fiul vitreg al lui Sile Cămătaru.

 Potrivit procurorilor, Dragne ar fi permis accesul neautorizat la informaţii obţinute cu ocazia percheziţiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel