Sibiul strălucește în stil baroc

afis
afis

Municipiul Sibiu, care anul acesta a fost declarat oraş baroc prin proiectul «Sibiu-Baroc Update», va străluci săptămâna aceasta într-o atmosferă barocă, curentul care a dat naștere celor mai frumoase și fastuoase catedrale din lume. 

Publicul larg este invitat să ia parte, în perioada 22-25 octombrie, la programul “ANOTIMP BAROC LA SIBIU” care are menirea de a îmbogăţi agenda culturală a Municipiului şi de a oferi o mai bună cunoaştere a perioadei Baroce în arte şi în muzică, printr-o serie de manifestări artistice educaţionale

În cele trei spații de cultură, Centrul de Informare Turistică din cadrul Primăriei Sibiu, Liceul de Artă Sibiu şi Forumul Democrat German, pe perioada întregului eveniment, vor avea loc expoziţii de pictură neo-baroc, de costume, seminarii, proiecţii şi evenimente muzicale.

Organizat de Asociaţia Culturală Acapella şi finanţat de AFCN, programul educaţional «ANOTIMP BAROC LA SIBIU» a luat naştere din necesitatea educării localnicilor şi a turiştilor, pentru a recunoaşte şi aprecia corect valorile culturale baroce, care au adus celebritatea oraşelor-cetăţi transilvănene.

În schimb, sâmbătă 27 octombrie, de la orele 19.00, în Sala Oglinzilor a Forumului German, în prezenţa a numeroase personalităţi din lumea artistică, socio-culturală, diplomatică şi politică, va fi redescoperită atmosfera specifică balurilor de altădată la „BAL BAROC în SIBIU”, organizat de Asociaţia Culturală Acapella şi susţinut de Casa de Cultură a Municipiului Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu, în cadrul proiectului “O LUME POLIFONICĂ”

Timp de două ceasuri invitaţii oaspeții vor fi introduşi în atmosfera epocii baroce prin mai multe momente muzicale şi de dans. Costumaţia artiştilor va fi de epocă iar invitaţii vor fi îndemnaţi să poarte şi ei măcar un accesoriu reprezentativ perioadei baroce. Accesul în cadrul balului se va face exclusiv pe bază de invitaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel