Cetățean de onoare al Municipiului Sibiu, primește o înaltă distincție

Shuji Kogi, secretar general al EU-Japan Fest Japan Committee și cetățean de onoare al Municipiului Sibiu, a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor.

Pentru susţinerea Teatrului Naţional „Radu Stanca” şi a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, pentru facilitarea schimburilor teatrale între Sibiu şi Japonia şi a prezenţei voluntarilor japonezi în Sibiu, dar și pentru contribuţia la înfrăţirea între Sibiu şi Takayama, domnul Shuji Kogi, secretar general al EU-Japan Fest Japan Committee, a devenit Cetățean de onoare al Municipiului Sibiu în 2013. În semn de apreciere a contribuţiei remarcabile la creşterea prestigiului artelor spectacolului, pentru promovarea teatrului românesc peste hotare şi pentru implicarea personală la dezvoltarea relaţiilor culturale româno-japoneze, domnul Shuji Kogi a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria F „Promovarea culturii”.

Acordarea distincției a venit la propunerea domnului Constantin Chiriac, ca urmare a parteneriatelor de excepție dezvoltate împreună în ultimii 10 ani. Ceremonia a avut loc vineri, 9 decembrie 2016, la Ambasada României la Tokyo. Alături de E.S. Dna. Ambasador Tatiana Iosiper și dl. Shuji Kogi a participat și fiul acestuia, Tomohiko Kogi, fost actor al Teatrului Național „Radu Stanca” în perioada 2008 – 2013. Printre invitații la eveniment s-au numărat și Șeful Delegației UE în Japonia, dl. Ambasador Viorel Isticioaia-Budura, și cinci voluntari japonezi care s-au implicat în edițiile trecute ale FITS. Tomohiko a ținut în cadrul ceremoniei un discurs de mulțumire și apreciere, în limba română.

"Este o mare onoare că suntem invitați și că tatăl meu primește o distincție atât de prestigioasă. Suntem fericiți și mândri de el! Mă bucur să pot vorbi în limba română! (...) Pot spune că perioada petrecută în România, din 2007 până în 2013, a fost una foarte specială și o experiență foarte importantă pentru viața mea și cel mai mare cadou de la tatăl meu", a declarat Tomohiko Kogi.

Directorul General al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și Președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, domnul Constantin Chiriac a transmis un mesaj pentru domnul Shuji Kogi, la primirea acestei decorații: "Este o încununare dreaptă și binemeritată a muncii unuia din cei mai devotați și mai importanți purtători de mesaj cultural al Japoniei moderne în lume. Un om care și-a dedicat viața dialogului dintre cultura japoneză și marile culturi ale lumii. (...) Îi sunt recunoscător pentru tot ceea ce a făcut în cooperarea pe care am avut-o, o avem și o vom avea între structurile pe care le conducem și culturile noastre. Sunt convins că acest Înalt Ordin de Merit Cultural în grad de Comandor va însemna un moment nu numai de recunoaștere, dar și de încurajare a ceea ce Domnia Sa a făcut de-a lungul timpului. Pentru noi toți, este un moment de mare sărbătoare" 

După eveniment, dl. Shuji Kogi a transmis către Teatrul Național „Radu Stanca ” Sibiu mesajul său de mulțumire:

"Dragă domnule Constantin Chiriac,

Sper ca această scrisoare să vă găsească într-un ceas bun.

Am avut onoarea ca pe 9 Decembrie să primesc Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor,  categoria F „Promovarea culturii”, la Ambasada României din Tokyo, din ordinul Președintelui Klaus Iohannis.

Am o imensă recunoștință pentru această distincţie ce strălucește asupra prieteniei care s-a dezvoltat între Japonia și România și între Japonia și Europa, prietenie creată prin artă, și pentru colaborarea noastră ce s-a extins de-a lungul timpului, începând cu Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007.

Sub conducerea dumneavoastră ireproşabilă Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu s-a dezvoltat şi după 2007, atât din punct de vedere al calităţii evenimentelor, cât şi al proporţiilor, devenind unul dintre cele mai importante festivaluri de teatru din lume. A fost o onoare pentru noi să putem participa, chiar și într-o mică măsură, la o manifestare atât de măreață. Dintre cele 40 de Capitale Culturale Europene în care Festivalul EU-Japan a fost implicat în ultimii 24 de ani, Sibiul a ocupat întotdeauna un loc special, semnificând o colaborare ce ne umple de mândrie.

Îmi doresc din inimă ca tot mai mulți oameni de teatru și voluntari din Japonia să continue să se bucure de oportunitatea de a face parte din Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, să învețe din această experienţă și să stimuleze interesul publicului.

În încheiere, dați-mi voie să îmi exprim din nou recunoștința pentru prietenia pe care dumneavoastră și toţi cei din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu ne-ați oferit-o, și pentru munca pe care am depus-o împreună. Cu deplină prietenie, Shuji Kogi"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel