Shimon Naor va fi extrădat în România

Raluca Seucan a menţionat că Interpol Bucureşti a fost anunţat de către Interpol Paris că vineri a fost arestat Simen Herşcovici, cunoscut ca Shimon Naor, în vârstă de 60 de ani, cu dublă cetăţenie română şi israeliană, urmărit internaţional din anul 2006.

Poliţia Română a sesizat Tribunalului Bucureşti - Secţia I Penală şi Ministerul Justiţiei pentru iniţierea procedurilor de predare a lui Shimon Naor, a precizat Seucan.

Autorităţile judiciare române au transmis, sâmbătă, părţii franceze, prin intermediul Biroului Naţional Interpol Bucureşti, traducerea mandatului european de arestare emis pe numele lui Shimon Naor.

În februarie 2006, Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, a emis pe numele lui Simen Herşcovici un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru contrabandă, fiind condamnat la 11 ani închisoare.

Shimon Naor este acuzat că, în calitate de asociat al unei societăţi comerciale, împreună cu alte trei persoane, a falsificat mai multe documente de transport în care a trecut o altă destinaţie decât cea reală, obţinând, astfel, licenţă de export de armament şi muniţie în ţări supuse embargoului.

Alături de Naor au fost judecaţi şi condamnaţi Ion Menciu - director general al companiei  "Acvila Air Romanian Carrier", moldoveanul Ion Busuioc şi Jeni Măntescu - şeful reprezentanţei din România a societăţii "Orient Energy Agencies & Services Ltd", acuzaţi de pentru complicitate la contrabandă, fals şi complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

[caption id="attachment_2389" align="alignleft" width="300" caption="sursa: chipbruce.wordpres"][/caption]

a lui Shimon Naor s-a soldat cu arestarea şi condamnarea la închisoare a avocatei acestuia, Lidia Peter şi a unor magistraţi, care au primit bani pentru a revoca mandatul de arestare preventivă a israelianului.

În 24 august 2007, Ion Busuioc, care fusese dat în urmărire internaţională, a fost prins în Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel