Serghei Gorbunov, condamnat la 16 ani de detenţie

serghei-gorbunov-remus-suciu
serghei-gorbunov-remus-suciu

Moldoveanul  Serghei Gorbunov a fost condamnat definitiv la 16 ani de detenţie de către Curtea de Apel Alba Iulia, pentru o tâlhărie comisă la Deva asupra patronului unei case de schimb valutar, condamnatul urmând să fie expulzat de pe teritoriul României după executarea pedepsei.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat miercuri că instanţa a respins recursul lui Gorbunov şi a menţinut decizia Judecătoriei Deva, care îl condamnase la 16 ani de închisoare, scrie Mediafax. De asemenea, acesta este obligat  să plătească 50.000 de lei daune materiale şi 8.000 de lei daune morale patronului casei de schimb valutar din Deva pe care l-a tâlhărit în 2003.

Muntean a mai spus că instanţa a decis ca Gorbunov să fie expluzat din Romania după executarea pedepsei.

Cetăţeanul moldovean Serghei Gorbunov a fost condamnat, în 4 octombrie 2010, de Judecătoria Deva, la 13 ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie, pedeapsa fiind contopită cu cele pentru alte şase condamnări, astfel că el are de executat 16 ani de închisoare, decizia instanţei fiind contestată la Tribunalul Hunedoara.  Tribunalul i-a respins apelul moldoveanului, iar el a făcut recurs la Curtea de Apel Alba Iulia, care a decis definitiv ca acesta să execute 16 ani de detenţie, aşa cum stabilise prima instanţă.

Serghei Gorbunov a fost judecat pentru tâlhărie, el fiind acuzat că l-a atacat, în urmă cu şase ani, pe patronul unei case de schimb valutar din Deva şi că i-a furat 65.000 de lei.

La stabilirea pedepsei, Curtea de Apel Alba Iulia a ţinut cont şi de antecedentele penale ale lui Serghei Gorbunov. El are la activ mai multe atacuri asupra unor patroni de case de schimb valutar din Braşov şi Constanţa, fapte pentru care a şi fost condamnat la pedepse cu închisoarea.

Numele lui Serghei Gorbunov este legat şi de cazul jafului de la o casă de schimb valutar din Braşov, când doi oameni au fost împuşcaţi, iar al treilea a fost grav rănit. Serghei Gorbunov a devenit suspect în acest caz, dar ulterior ancheta s-a îndreptat către un alt basarabean, Serghei Gribenco.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel