Şeful Poliţiei de Frontieră şi şeful IPJ Maramureş au plătit cu funcția, după fuga lui Cherecheș din țară

Victor Ștefan Ivașcu, Inspectorul General al Poliției de Frontieră/ Inquam Photos - Ovidiu Micsik
Victor Ștefan Ivașcu, Inspectorul General al Poliției de Frontieră/ Inquam Photos - Ovidiu Micsik

Şeful Poliţiei de Frontieră şi şeful IPJ Maramureş au fost eliberaţi din funcţie, anunță MAI.

Victor Ștefan Ivașcu, Inspectorul General al Poliției de Frontieră, a fost eliberat din funcție cu acordul său. Conducerea interimară va fi asigurată de Inspectorul General Adjunct al Poliției de Frontieră, Cornel Laurian Stoica, conform anunțului făcut de Ministerul Afacerilor Interne citat de Agerpres.

Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne va efectua o inspecție la Inspectoratul Teritorial Sighetul Maramureș al Poliției de Frontieră, inclusiv la Punctul de Trecere a Frontierei Petea.

În plus, șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Maramureș a fost demis. Astfel, MAI a comunicat că s-a decis "încetarea măsurii asigurării conducerii de către ofițerul desemnat la comanda Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș și împuternicirea în funcția de Inspector Șef a comisarului șef Constantin Ilea".

Inspectoratul General al Poliției Române va efectua, de asemenea, un control la Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș, conform comunicatului transmis de Ministerul Afacerilor Interne.

Aceste decizii au fost luate "având în vedere o serie de evenimente (...) pe liniile de muncă ale unor structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, înregistrate pe fondul desfășurării cu superficialitate sau cu lipsă de pro-activitate a actului profesional și managerial".

Reamintim că primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupție, a fugit din țară vineri, prin punctul de trecere a frontierei Petea către Ungaria, folosindu-se de un act de identitate al unei rude.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel