Șefii IPROCHIM, demiși pentru prejudicii de 2,8 milioane de euro

iprochim
iprochim

Ministerul Economiei a demis conducerea companiei IPROCHIM Bucureşti şi a sesizat organele de cercetare penală pentru prejudicii de circa 2,8 milioane de euro, aduse de aceasta în 2011, neregulile fiind identificate în urma unui audit intern realizat de minister.

Ministerul Economiei Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) a început auditul general al activităţii proprii ministerului şi a companiilor aflate în subordine, pentru identificarea neregulilor care au dus la o administrare ineficientă. în baza rezultatelor obţinute,urmează să fie sesizate organele abilitate de cercetare şi urmărire, acolo unde este cazul."În acest sens, în data de 02.08 a.c., în urma controlului efectuat de Corpul de Control al ministrului la IPROCHIM, MECMA a sesizat organele de cercetare penală în legătura cu posibile acte de abuz în serviciu săvârşite de conducerea societăţii, pe parcursul anului 2011, fiind dispusă, de asemenea, schimbarea imediată a conducerii Iprochim", se menţioneză într-un comunicat al MECMA.

Reprezentanţii ministerului au declarat că în urma controlului s-a evidenţiat posibilitatea săvârşirii faptelor de abuz în serviciu împotriva intereselor private ale statului, cu consecinţe deosebit de grave şi daune aduse patrimoniului firmei, prin încheierea de contracte defavorabile, care au prejudiciat statul cu aproximativ 2,8 milioane de euro.

Compania IPROCHIM a fost înfiinţată în anul 1948 ca institut de inginerie chimică specializat în elaborarea documentaţiilor tehnice şi economice necesare pentru dezvoltarea industriei chimice şi petrochimice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel