Se schimbă vremea. Mihai Huștiu, ANM: De la o zi la alta vom remarca o încălzire a vremii

Se schimbă vremea. Mihai Huștiu, ANM: De la o zi la altă vom remarcă o încălzire a vremii / Foto: Pixabay
Se schimbă vremea. Mihai Huștiu, ANM: De la o zi la altă vom remarcă o încălzire a vremii / Foto: Pixabay

Mihai Huștiu, meteorolog ANM, a spus cum va fi vremea săptămâna aceasta.

Se schimbă vremea, anunță Mihai Huștiu. Meteorologul ANM a vorbit despre evoluția temperaturilor în această săptămână, explicând că vremea se va încălzi treptat, deși astăzi vom avea parte de o vreme mai răcoroasă. Temperaturile vor atinge apogeul în weekend, însă acest lucru va aduce și mai multe fenomene extreme, iar severitatea furtunilor va crește.

"Astăzi avem parte de vreme răcoroasă, 20-22 de grade. Atmosferă mai de toamna, cer mai mult noros, temporar așteptăm ploi și chiar descărcări electrice. 

Ploile vor fi izolate, 15-20 de litri pe metru pătrat. Vânt moderat prin Moldova, cu unele intensificări, nu rafale foarte intense. De la o zi la alta vom remarca o încălzire a vremii. Am putea să avem spre 30 de grade în Capitală, poate chiar 31 sâmbătă, încălzire treptată până spre finalul acestei săptămâni, dar și instabilitatea atmosferică devine din ce în ce mai puternică. De la o zi la altă, pe măsură ce cresc temperaturile, severitatea furtunilor va crește", a declarat meteorologul Mihai Huștiu la Realitatea Plus.

Cum ne influențează ciclonii din Mediterană. Află în ce părți ale țării ajung. Mihai Huştiu (ANM): Sunt foarte importanți 

Mihai Huştiu, meteorolog ANM, a vorbit despre cum influențează ciclonii din Mediterană, România, într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS.

Ciclonii din Italia cum influențează România? Cum ajung ciclonii din Mediterană la noi și în ce părți?

„Ei sunt foarte importanți pentru regimul precipitațiilor în România. Dacă ei nu s-ar forma în Mediterană și nu s-ar deplasa spre Peninsula Balcanică și spre România, nu am avea un plus de precipitații pe Câmpia Română, pe Moldova, pentru că acești cicloni care vin din sud aduc un aport semnificativ de umiditate și precipitații pe partea de sud.

Sunt două locuri în proximitatea Europei, unde se formează cicloni. O zonă e Genova, Italia, zona centrală a Italiei și un al doilea loc în Atlanticul de Nord. Îi numim cicloni atlantici care se formează în zona Islandei și vin peste Europa centrală și aduc mai multe precipitații în Ardeal, partea de vest și de nord a României. Sunt departe, dar ajung și aduc precipitații în zonele acestea pe care le-am menționat: partea de vest, de nord de centru, mai ales Ardealul și zona de munte. ...Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel