Se inaugurează primul traseu de cicloturism de lângă București

Traseu cicloturism Ciocănești
Traseu cicloturism Ciocănești

În aprilie 2013 se va inaugura primul traseu de cicloturism din programul Centura Cicloturistică București. Mai multi membri ai clubului "Tineri de Succes" din localitatea Ciocănești Dâmbovița au pus bazele proiectului care își propune să conecteaze comunitățile rurale din jurul Bucureștiului, oferind bicicliștilor facilitățile necesare pentru practicarea cicloturismului într-un mediu prietenos.

Autor: Mădălina Grasu

[caption id="attachment_289634" align="alignleft" width="310"] Traseu cicloturism Ciocănești: 25 km[/caption]

Primul traseu din cadrul proiectului Centura Cicloturistică București, lung de 25 de km, se va afla în apropierea Bucureștiului și va include localități precum: Ciocănești, Decindea, Urziceanca, Vizurești și Crețu. Mircea Crisbășanu, reprezentantul Cycling Romania, care contribuie la implementarea proiectului, afrimă că rețeaua Cicloturistică București va facilita colaborarea între comunități, legată de cicloturism, dar și pe alte teme de dezvoltare comunitară: “Bucureștenii vor avea o alternativă viabilă pentru relaxare și mișcare în aer liber, fiecare în ritmul lui,  fără a mai sta blocați în trafic ore în șir pentru a ajunge la munte sau la mare. În același timp, vor avea posibilitatea de a descoperi lucruri interesante despre locurile din apropiere."

Bicicliștii care vor parcurge Centura Cicloturistică București vor găsi trasee de cicloturism marcate și puncte de asistență tehnică gratuită la magazine locale. În plus, în fiecare comună urmează a fi semnalați producătorii și meșterii locali, dar și obiectivele locale de interes, cum ar fi Parcul de agrement „Codrii Vlăsiei”, lacuri pentru pescuit, traseul de echitație sau crama unde se poate degusta vin. Fiecare comunitate va fi legată prin marcaje turistice de comunitățile învecinate.

Elevii inițiatori și-au susținut proiectul în fața membrilor fundației PACT și au primit finanțare prin programul "PACT pentru COMUNITATE" al asociației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel