Scrisoare către Ponta: "Numai Dumnezeu poate înțelepți politicienii"

ÎPS Pimen Suceava
ÎPS Pimen Suceava

Înalt Prea Sfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a trimis scrisoare deschisă către prim-ministrul Guvernului, Victor Ponta. Arhiepiscopul, care îi solicită să ia măsuri pentru retrocedarea pădurilor confiscate Arhiepiscopiei de regimul comunist, încheie astfel: "Numai Dumnezeu poate să-i înțelepțească pe politicienii care s-au instalat la putere prin minciună și jefuirea averii naționale și care corup oameni din Justiție”. 

Pe 29 martie, premierul a spus „Există o soluție discutată cu arhiepiscopul Sucevei. Din veniturile Regiei Pădurilor Suceava, o parte importantă să rămână pentru susținerea monumentelor istorice din Bucovina. Eu susțin această soluție”. ÎPS Pimen scrie "Cu respectul cuvenit vă întreb: În cadrul acelei discuții, eu am fost de acord cu soluția pe care spuneți acum că o susțineți? Eu vă răspund: Nu am acceptat această soluție și nici nu o voi accepta vreodată".  El subliniază că soluția propusă de Victor Ponta este condiționată de renunțarea la proprietatea confiscată de regimul comunist. Arhiepiscopul are ca argument legi din Constituția României, dar și dreptul bisericesc prin care este interzisă "sub pedeapsa cea mai mare, înstrăinarea bunurilor, a proprietăților bisericești (canoanele 12 al Sinodului VII ecumenic și 38 Apostolic)", scrie AM Press.

Retrocedarea  terenurilor- între avocați și Arhiepiscopie

Înalt Prea Sfințitul Pimen acuză Regia Națională a Pădurilor, practic Direcției Silvice Suceava, care, pentru a împiedica retrocedarea ar angajat Casa de Avocatură Nestor Diculescu Kingston Petersen, unde avocatul, doamna Șova s-ar sili "să ne demonstreze că nu am fost proprietarii Fondului Bisericesc, ci doar administratorii lui". În plus, scrie că Regia i-a obligat să plătească o sumă mare pentru măsurarea terenurilor confiscate, iar măsurarea să se lungească zece ani.

Arhiepiscopul încheie "Numai Dumnezeu poate să-i înțelepțească pe politicienii care s-au instalat la putere prin minciună și jefuirea averii naționale și care corup oameni din Justiție. Nu vreau să mă număr în rândurile celor dezamăgiți!". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel