Scriitoarea franceză Annie Ernaux a intrat în top 10 cele mai bine vândute autori în Franța în 2022 datorită premiului Nobel pentru Literatură

Foto: Pexels/Scriitoarea franceză Annie Ernaux a intrat în top 10 cele mai bine vândute autori în Franța în 2022 datorită premiului Nobel pentru Literatură
Foto: Pexels/Scriitoarea franceză Annie Ernaux a intrat în top 10 cele mai bine vândute autori în Franța în 2022 datorită premiului Nobel pentru Literatură

Scriitoarea a primit premiul Nobel în anul 2022.

Scriitoarea franceză Annie Ernaux a intrat, graţie premiului Nobel pentru Literatură care i-a fost acordat anul trecut, în top 10 al celor mai bine vânduţi autori în Franţa în 2022, conform unui clasament dezvăluit marţi în care elveţianul Joël Dicker este de asemenea bine clasat, transmite agenţia AFP.

Prezenţa scriitoarei Annie Ernaux în acest top, pe locul al 7-lea, reprezintă o reuşită pentru o autoare ale cărei titluri nu figurează printre cele 50 cel mai bine vândute cărţi în 2022 şi a cărei imagine este destul de intelectuală şi de politizată.

Însă editura care o publică, Gallimard, a acţionat rapid după anunţarea premiului Nobel pentru Literatură din 2022, iar cărţile autoarei, precum "La Place" sau "Le Jeune Homme", au beneficiat de o expunere semnificativă în librării.

Musso este cel mai bine vândut scriitor pentru al 12-lea an consecutiv

Guillaume Musso se menţine, însă, scriitorul numărul unu în ceea ce priveşte vânzările din Franţa în 2022, pentru al 12-lea an consecutiv, conform acestui clasament realizat de institutul de referinţă GfK şi publicat în Le Figaro.

Autorul cărţii "La vie est un roman" a vândut 1,383 de milioane de exemplare ale cărţilor sale, devansându-şi de departe concurenţii.

Musso este urmat de scriitorul elveţian Joël Dicker, în vârstă de 37 de ani (988.000 de exemplare), care nu a figurat în acest "top 10" în anul precedent. Dicker a fost propulsat de bestsellerul său "La Vérité sur l'affaire Harry Quebert" din 2012.

Potrivit GfK, sumele obţinute în urma vânzărilor de cărţi în Franţa au scăzut cu 4%, ajungând la 4,3 miliarde de euro în 2022, după un an excepţional, în 2021. Un procent de 27% din această piaţă este ocupat de literatură, înaintea benzilor desenate (23%) şi a cărţilor pentru copii (16%), ceea ce reprezintă 159 de milioane de romane, culegeri de povestiri sau poezii vândute, respectiv 2,3 pe cap de locuitor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel