"Şcoală a mamei", salvarea bărbaților care doresc concediu plătit după nașterea propriului copil

tatici
tatici

Bărbaţii care participă la cursurile de "Şcoală a mamei", organizate în regim gratuit în maternitatea din Ploieşti şi în mai multe spitale din ţară, pot beneficia de zece zile de concediu plătit, potrivit legii, după ce soţiile lor nasc, a declarat, joi, managerul Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti, medicul Călin Boeru, la lansarea programului de cursuri de "Şcoală a mamei".

Programul, care este destinat educaţiei pentru viitorii părinţi, este gratuit şi îi învaţă pe aceştia despre sarcină, travaliu, naştere, recoltare de celule stem, alăptare şi îngrijirea bebeluşilor. Cursurile durează patru săptămâni şi sunt ţinute de către moaşte profesioniste, care au absolvit studii superioare în acest sens.

Bărbaţii care participă alături de soţiile lor însărcinate la aceste cursuri primesc, la final, un atestat în baza căruia pot beneficia de zece zile de concediu plătit după ce devin taţi.

Programul "Şcoală a mamei" a început la Ploieşti în urmă cu două luni, două serii au absolvit deja cursul, însă acesta a fost lansat oficial joi.  În primele două serii, 22 de bărbaţi din Prahova au obţinut atestat de cursant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel