EXCLUSIV  SCHIMBARE RADICALĂ a vremii. Gabriela Băncilă (ANM): Atenție! Spre asta ne îndreptăm!

Gabriela Băncilă, director Meteorologie Operaţională la ANM, a anunțat cum va fi vremea în perioada următoare, în cadrul unui interviu acordat pentru DC News.

Directorul Meteorologie Operaţională în cadrul ANM, Gabriela Băncilă, a anunțat cum va fi vremea perioada următoare.

„Începând din această noaptea, partea de vest a țării va fi abordată de un front atmosferic rece, foarte bine conturat, asociat unui ciclon de origine mediteraneană. Ne îndreptăm atenția spre o zonă ciclonică, vastă”, a declarat Gabriela Băncilă la interviurile DC News, precizând că „ciclonii sunt formațiunile, zona responsabilă de apariția celor mai importante cantități de apă în țara noastră. Ajunge să ne influențeze începând de la noapte”. 

„În regiunile nord-vestice, centrale, zonele de munte, dacă ar fi să avem o discuție privitoare la rezerva de apă în sol săptămâna viitoare, vom prezenta un salt semnificativ”, a mai spus directorul Meteorologie Operațională la ANM, vizavi de precipitații. 

Zăpadă, săptămâna viitoare

Gabriela Băncilă a atras atenția că „în vecinătatea țării noastre vremea va fi cu adevărat severă. E foarte probabil ca la începutul săptămânii viitoare, dacă nu vom fi preocupați să discutăm aspectele politice, să discutăm despre zăpada care se va fi depus în zona munților Alpi. Acolo vom vorbi despre un strat de zăpadă cel puțin la altitudini mai mari, destul de consistent pentru felul sau aspectul pe care l-a avut vremea pe o perioadă destul de lungă de timp”.

În continuare, Băncilă a afirmat că urmează o săptămână care va fi caracterizată de un grad de stabilitate mai redus. 

„Vom asista la cer acoperit de nori, la ploi mai abundente. Plecând de la debutul din această seară și până la finalul săptămânii viitoare, este posibil ca în unele zone din țară să plouă cam cât a plouat în ultimele două luni”, a subliniat Gabriela Băncilă. 

i

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel