Schimbare majoră la ouăle Kinder. Ce spun părinții

01-kinder
01-kinder

Ouăle Kinder cu surprize, care vor fi comercializate din septembrie, vor suferi o schimbare majoră, a anunțat compania producătoare Ferrero, decizia fiind deja criticată, apreciindu-se că se promovează stereotipuri periculoase pentru societate, scrie The Independent.

Compania italiană Ferrero, cea care produce ouăle Kinder, va comercializa, din această toamnă, ouă roz şi ouă albastre, destinate fetiţelor şi băieţilor, primul lot urmând a fi comercializat în Marea Britanie. Ele vor conține, în funcţie de culoare, fie păpuşi -ouăle roz- fie componente ale maşinilor -ouăle albastre.

Potrivit sursei citate, firma susţine că dorește doar să "ajute părinţii să aleagă jucării potrivite pentru copii", însă organizaţiile care luptă împotriva stereotipurilor de gen susţin că e o mişcare proastă.

Trisha Lowther, iniţiatoarea campaniei Let Toys Be Toys, a declarat pentru The Independent "„Este derutant să scoată pe piaţă astfel de ouă, e o stereotipie pe care ei nu o recunosc. Îşi vor îndepărta o mare parte a consumatorilor potențiali. Am fost foarte dezamăgiţi când am auzit că le vor lansa în Marea Britanie".

Reprezentanţii companiei au susținut, însă, că cercetările preliminare au reliefat faptul că majoritatea părinților nu au criticat ideea. "Nu promovăm niciunul dintre produsele noastre ca fiind doar pentru unul dintre genuri. Cercetările dinaintea lansării au arătat că 66 la sută dintre părinţi cred că e o idee bună".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel