Scandalul de la ONB continuă: Angajații, scrisoare pentru Cioloș

Angajaţi ai Operei Naţionale Bucureşti îi solicită premierului Dacian Cioloş şi ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, într-o scrisoare deschisă, asigurarea unui 'context de stabilitate instituţională şi legalitate', ca 'o condiţie esenţială a desfăşurării activităţilor artistice la un nivel performant'. 

Totodată, semnatarii scrisorii, transmisă miercuri Agerpres, semnalează o serie de 'aspecte şi situaţii', 'inegalităţi şi inechităţi' salariale, care s-au manifestat în timpul, manageriatului echipei lui Răzvan-Ioan Dincă, 'inculpat penal' alături de Alina Moldovan, 'într-un dosar în care Opera Naţională Bucureşti este parte vătămată'.

Printre acestea se numără 'inegalităţi şi inechităţi discriminatorii între salariile angajaţilor, vizibil dezavantajaţi în comparaţie cu salariile exorbitante ale altor angajaţi sau colaboratori, ale căror contracte au fost încheiate în perioada managementului desfăşurat de Răzvan-Ioan Dincă'; ocuparea de către Johan Kobborg a postului de Director artistic - Balet 'în condiţii de legalitate incerte, care trebuie să fie cercetate'; menţinerea de-a lungul timpului, 'în posturi cheie, cu atribuţii de participare la conducerea Operei', a lui George Călin, Mihai Cosma, Johann Kobborg, Ofelia Stanciu, Raluca Popa, Corina Aldea, Ioana Macarie, 'toţi membri ai fostei echipei de conducere Răzvan-Ioan Dincă - Alina Moldovan'.

'Având în vedere tematica prezentată mai sus, vă solicităm respectuos să verificaţi în ce măsură sunt îndeplinite condiţiile de legalitate şi oportunitate ale contractelor tuturor celor enumeraţi mai sus, dar şi ale colaboratorilor, dintre care remarcăm contractele domnului Johan Kobborg. Cu toată aprecierea pentru talentul şi cariera domnului Kobborg ne exprimăm profunda îngrijorare cu privire la întoarcerea dumnealui în orice funcţie de conducere în Opera Naţională Bucureşti', se menţionează în scrisoare.

[citeste si]

Semnatarii scrisorii se delimitează 'categoric de orice comentarii sau atitudini discriminatorii xenofobe, prin care câţiva agitatori încearcă să devieze atenţia de la adevăratele probleme cu care se confruntă Opera şi Opereta'.

'Doar venirea la conducerea instituţiilor de spectacole a personalităţilor de prestigiu din domeniu, de o probitate morală ireproşabilă, va face posibil ca Opera, dar şi mult îndrăgita Operetă să renască. Specificul şi tradiţia fiecărui gen în parte întregesc prin diversitate spectrul cultural al unei naţiuni civilizate, integrate în spaţiul european', se mai arată în scrisoarea angajaţilor ONB. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel