Scandal la ONB. Alina Cojocaru, "un ultim mesaj" către Cioloș: Simt numai milă şi tristeţe

Balerina Alina Cojocaru spune într-un mesaj adresat premierului Dacian Cioloş că a realizat că România nu este pregătită pentru ce au oferit ea şi Johan Kobborg, timp de doi ani, prin activitatea desfăşurată la Opera Naţională Bucureşti (ONB). Alina Cojocaru a publicat, miercuri, pe contul său de Twitter 'un ultim mesaj', adresat prim-ministrului Dacian Cioloş, după ce, marți, logodnicul său, balerinul și coregraful Johan Kobborg, a demisionat de la Opera Română în urma unui scandal care mocnea de ceva timp, între vechii angajați și noii artiști.

"Stimate domnule prim-ministru,

Imi permit un ultim mesaj. (...)

Din păcate, am realizat că această ţară a noastră nu este pregătită pentru ceea ce Johan şi eu am oferit în aceşti doi ani şi voiam să continuăm. Am ştiut că o să fie greu, dar am sperat că inspirând curaj, creativitate, pasiune şi onestie, atât în inimile unor micuţi balerini, cât şi ale tinerelor talente ale ţării (celor care au ales să se întoarcă în ţară de când este Johan la conducere), o să fie un început, o nouă generaţie de artişti români. Atât români, cât şi străini. (...) Am sperat să fie o ruptură din cercul de răutate şi distrugere în care este ţara noastră', a scris Alina Cojocaru, potrivit Agerpres.

Balerina a precizat că şi-a dorit ca această schimbare să fie resimţită de generaţiile viitoare.

'Dar se pare că am greşit, puţini sunt pregătiţi să vadă şi să accepte că există oameni ca Johan - fără interes propriu, ci dimpotrivă', a afirmat Alina Cojocaru. Ea a susţinut că este 'dureros' atunci când balerini îi trimit mesaje care 'îi rup inima' lui Johan Kobborg, dar le este frică să îl susţină.

'Durerea mea este că, deşi au simţit ceva minunat (după cum spun ei), ceva ce ar trebui, după părerea mea, să le fie un standard în viaţă (pe care îl merită), au făcut o alegere - frica', a afirmat Alina Cojocaru, completând că, pentru ea, frica şi intimidarea nu reprezintă 'o direcţie înainte'.

'Primesc mesaje că unii îşi cer scuze că am fost jignită. Nu m-am simţit aşa, simt numai milă şi tristeţe', a punctat Cojocaru, precizând că îi pare rău că, încercând să protejeze ceea ce s-a realizat cu atât de multă muncă şi să asigure un viitor acestei arte în România, s-a ajuns 'la un alt scandal'.

Citește și: Scandal la ONB. Alina Cojocaru, în lacrimi. Ce spun contestatarii

'Vă asigur nu aceasta a fost intenţia', i-a mai transmis Alina Cojocaru lui Dacian Cioloş.

Totodată, ea i-a mulţumit premierului pentru timpul acordat.

'Ţinând cont de situaţia ţării, ştiu că aceasta de la ONB este numai o mică problemă şi voiam să vă mulţumesc din suflet de timpul acordat', a spus Alina Cojocaru.

'Am văzut un zâmbet în ochii şi inima dumneavoastră şi aleg să plec cu această amintire din multe lucruri urâte care s-au întâmplat în numai câteva zile. Această bunătate arătată mie îmi dă încă o rază mică de speranţă pentru viitorul ţării mele, un viitor pe care îl doresc tuturor oamenilor, regardless de ce naţionalitate sunt... Măcar pentru viitoarele generaţii această speranţă să existe. Sper să am acea onoare de a ne revedea într-o zi cu Johan, la un pahar de suc, aşa cum aţi propus', şi-a încheiat Alina Cojocaru mesajul către Dacian Cioloş.

Marţi, balerinii de la ONB, alături de Alina Cojocaru, au manifestat în favoarea coregrafului danez.

O zi mai târziu, artişti ai Operei Naţionale Bucureşti au participat la un miting de susţinere a actualei conduceri: Vlad Conta (director interimar ONB) şi Tiberiu Soare (director adjunct). Conflictul a început în urmă cu peste o săptămână, când Tiberiu Soare, nou numit director interimar al instituţiei, a scos titulatura lui Kobborg de 'director al baletului ONB' de pe site-ul Operei. Coregraful a anunţat atunci că va părăsi ONB.

În replică, Tiberiu Soare a declarat că funcţia lui Kobborg nu exista în organigramă. 

[citește si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel