Scandal la moaștele Sf. Dimitrie: Doi soți, conduși la secția de poliție

scandal_moaste
scandal_moaste

Incident neplăcut la procesiunea Calea Sfinţilor cu moaştele Cuviosului Dimitrie cel Nou, care a avut loc, joi, în Capitală. Un cuplu care a făcut scandal au fost conduși de către jandarmi la secția 14 poliţie pentru a se linişti.

Potrivit România TV, cei doi soți au încercat să sară peste rând la moaştele Sf. Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor. Însă, atunci când jandarmii i-au invitat să treacă înapoi la coadă, atât femeia, cât și bărbatul au început să facă scandal. Cum hărmălaia făcută atrăsese deja atenţia celor prezenţi, jandarmii i-au dus pe cei doi la secţia 14 poliţie pentru a se linişti.

Procesiunea Calea Sfinţilor cu moaştele Cuviosului Dimitrie cel Nou a avut loc joi, la ora 11.00, pe bulevardul Regina Maria, de la Biserica Sfântul Spiridon Nou, la aceeaşi oră, fiind aduse în procesiune sfintele moaşte ale Sfântului Mare Mucenic Artemie, care se află spre venerare la Mănăstirea Căldăruşani.

Cele două procesiuni s-au întâlnit la Sfânta Cruce din piatră de la baza colinei Patriarhiei, unde, la ora 11.30, a avut loc întâmpinarea icoanei făcătoare de minuni a Sfintei Împărătese Elena în care se păstrează părticele din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci şi din moaştele Sfintei, precum şi a icoanei istorice a Sfântului Împărat Constantin cel Mare, aduse la Bucureşti de o delegaţie a Bisericii Greciei condusă de mitropolitul Corintului, Dionisie.

Evenimentele de joi au deschis seria de manifestări care vor avea loc până marți, 29 octombrie, cu ocazia sărbătoririi pe 27 octombrie a Cuviosului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, ale cărui sfinte moaşte se păstrează în Catedrala Patriarhală.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel