Scandal cu iz politic la OST Fest, între Remus Cernea și Mihai Polițeanu

remus_cernea
remus_cernea

Amenințări cu violență și agresiuni fizice la spectacolul OST Fest, de duminică seară. Consilierul lui Victor Ponta, Remus Cernea, a susținut că a fost agresat fizic de un simpatizant al legionarilor, drept pentru care a depus plângere penală împotriva agresorului. În schimb, consilierul Monicăi Macovei, Mihai Poliţeanu, care a asistat la incident, îl acuză pe Cernea că s-a prevalat de funcţie pentru a determina ridicarea de către jandarmi a unei persoane, dând dovadă de un ”comportament de parvenit”.

"Un om care asistă la un concert este, din senin, ameninţat cu violenţa şi agresat fizic de către un al om pe care nu îl cunoştea şi pe care nu îl mai întâlnise vreodată. Cei din jur nu intervin pentru aplanarea situaţiei. Victima nu răspunde cu violenţă agresiunii, dar, pentru că devenea tot mai probabilă o escaladare a situaţiei, se adresează celor de la firma de security şi jandarmilor prezenţi pentru a asigura ordinea publică. Aceştia îl legitimează pe agresor şi îl duc la secţia de poliţie pentru a întocmi un proces verbal de contravenţie. Agresorul nu recunoaşte nimic şi nu semnează procesul verbal. Victima depune o plângere penală", a relatat Cernea modul în care s-a desfăşurat evenimentul pe voxpublica.realitatea.net.

Consilierul a mai afirmat că gestul de agresiune al participantului la spectacol a fost unul motivat ideologic, având în vedere simpatiile legionare și chiar participarea la acţiunile şi Manifestările Legiunii Arhanghelul Mihail ale agresorului, după cum a remarcat atunci când i-a vizitat pagina de Facebook.

"Violenţele motivate etnic, religios, politic, cu privire la înfăţişarea şi vestimentaţia unor oameni sau din multe alte motive care particularizează pe cineva, ar trebui private ca având o gravitate suplimentară. În multe ţări deja există aşa numitele "hate crime laws" care sancţionează mai aspru decât legea obişnuită acele acte generate de ura motivată ideologic. Statele Unite, Canada, 15 ţări membre ale Uniunii Europene şi multe alte state au astfel de legi", a susținut Cernea.

”Activitatea mea civică şi politică din ultimii 15 ani mi-a atras adesea ura şi ameninţările multora. (...) Distanţa de la vorbă la faptă, mai ales în cazul extremiştilor politici, cum bine ştim din istorie, nu este una mare. (...) Indiferent cine este ţinta violenţelor, acestea trebuie condamnate ferm de către opinia publică. A le menaja sau a le găsi circumstanţe atenuante înseamnă a le încuraja şi legitima”, a considerat Remus Cernea, care a acuzat ulterior prezentarea deformată a evenimentelor de către asistentul europarlamentarului Monica Macovei, Mihail Polițeanu.

"Ajuns acasă, după incident, am văzut că a fost postat pe pagina mea de facebook un link către un soi de relatare extrem de deformată asupra celor petrecute... Autorul relatării este asistentul de la Cabinetul de europarlamentar al doamnei Monica Macovei, dl. Mihai Poliţeanu... Mă îndoiesc că dânsul a văzut incidentul, altfel nu îmi explic cum de a întors cu 180 de grade sensul celor întâmplate. Pentru Mihai Polițeanu, simpatizantul legionar care m-a agresat este "victima lui Cernea". Cernea e persoana malefică responsabilă pentru faptul că jandarmii au intervenit într-un astfel de incident", mai scrie Cernea invitând-o pe Monica Macovei să-şi exprime un punct de vedere referitor la atitudinea asistentului său faţă de incident.

”Orice persoană publică, inclusiv orice politician ar putea cădea victimă unui agresor cu prilejul unui spectacol sau în orice alt loc public. De aceea, o invit pe doamna europarlamentar Monica Macovei să îşi precizeze poziţia faţă de reacţia, să spunem, “nepotrivită” a asistentului dânsei, chiar dacă, în acest caz victima unei agresiuni a fost un politician poziţionat politic într-o tabără opusă partidului pe care îl reprezint”, a adăugat consilierul premierului Ponta.

De cealată parte, Mihai Poliţeanu a susținut într-o intervenție telefonică la România TV, că Remus Cernea s-a prevalat de calitatea de consilier al primului-mininistru pentru a determina reţinerea celui cu care Cernea a avut altercaţia.

"Domnul Cernea a scos legitimaţia de la Guvern şi a spus 'sunt demnitar al statului român', iar în momentul următor jandarmii au ridicat persoane respectivă", a declarat Poliţeanu, atenționând asupra ”comportamentului de parvenit” al consilierului.

Precizând că nu comentează incidentul care a dus la ridicarea respectivei persoane, Poliţeanua a afirmat: "Ce mi-a atras atenţia a fost comportamentul de parvenit ce îşi foloseşte funcţia publică în faţa unor jandarmi pentru a determina să ridice un om de la concert".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel