Urmărește emisiunea live


Scădere bruscă de producție la centrala de la Cernavodă

Nuclearelectrica
Nuclearelectrica

Producția de energie a unuia dintre cele două reactoare de la Cernavodă a scăzut brusc, după ce lucrările de desfundare ale unui condensator au durat mai mult decât era planificat. Deoarece deficitul de producţie de energie din sistem venea exact pe un vârf de consum naţional, Dispecerul Energetic Naţional a fost nevoit să pornească imediat o capacitate hidro.

Un condensator al unuia dintre cele două reactoare nucleare de la Cernavodă a trebuit să fie desfundat, însă, din cauza lucrăririlor care au durat mult mai mult decât era planificat, ieri, la ora 18.30, producţia de energie a Nuclearelectrica a scăzut brusc cu peste 140 de MWh, un fapt ciudat pentru centrala de la Cernavodă care merge constant la circa 1.390 MWh, potrivit economica.net.

Întrucât incidentul s-a produs pe un vârf de consum național, producţia de energie hidro aproape s-a dublat, până la momentul prezent, Nuclearelectrica funcţionând la 1.240 MWh.

„Nuclearelectrica a avut o lucrare, un condensator care era înfundat a trebuit să fie desfundat. Timpul de execuţie al lucrării a fost, din păcate, mult extins aşa că au fost nevoiţi să-şi diminueze producţia. La rândul nostru, am fost nevoiţi să pornim de urgenţă o hidrocentrală pentru a acoperi vârful de consum”, a spus Directorul Dispeceratului Energetic Naţional, Octavian Lohan.

Joi, în timpul prânzului, România importa 400 de MWh, pentru a acoperi consumul de energie al țării. Incidentul de la Nucleareletrica nu este singurul din acest an, întrucât reactorul 1 de la Cernavodă a avut opriri neplanificate după ce fusese în revizie în primăvară, drept pentru care s-au activat mai multe capacități termo pentru a acoperi deficitul de producție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel