Scad dramatic temperaturile și vin ploile! Prognoza meteo luni - vineri: Marile orașe în care temperaturile nu vor depăși 3 - 4 grade Celsius

Vremea, prognoza meteo/ pexels
Vremea, prognoza meteo/ pexels

Urmează o răcire accentuată a vremii, dublată de ploi în mare parte din țară. 

Luni, 14 noiembrie, va fi cer temporar noros, dar și ceață în București, Sibiu și Cluj-Napoca. Temperaturile vor fi cuprinse între 0 și 14 în Sibiu și Cluj-Napoca și între 3 și 13 în București. Cerul va fi mai mult noroc în Constanța și Sulina, unde maximele zilei nu vor depăși 12 grade Celsius. În Botoșani, va fi cer parțial noros, cu temperaturi între 4 și 11 grade Celsius. În Iași, vor fi minime de 6 grade și maxime de 13. Și aici, cerul va fi parțial noros. Aradul, Râmnicu-Vâlcea și Craiova se vor bucura de cer variabil și temperaturi maxime de 14 grade în Râmnicu-Vâlcea și Craiova și 16 grade în Arad. 

Marți, 15 noiembrie, va fi cer variabil în Botoșani, Iași, Râmnicu-Vâlcea și Sibiu, unde maximele se vor încadra între 12 și 14 grade, însă minimele vor coborî la 0 - 2 grade. În Sulina și Constanța, cerul se anunță parțial noros, în schimb, temperaturile minime vor fi ridicate, la  8 - 9 grade Celsius, iar maximele vor ajunge la 13 - 14. La fel va fi și-n București, unde vom avea temperaturi cuprinse între 5 și 13 grade Celsius. Ceața va fi prezentă în Cluj-Napoca și Craiova, unde vom avea maxime de 12 - 13 grade. În Arad, vor fi ploi slabe, dar temperaturi între 4 grade (minimum) și 14 grade Celsius. 

De miercuri, 16 noiembrie, ploile se extind. Astfel, vom avea ploi slabe în Arad, Sibiu, Cluj-Napoca, dar și-n Botoșani și Iași. Cu toate acestea, temperaturile vor rămâne comparabile cu cele din zilele precedente, fiind cuprinse între 10 și 14 grade Celsius, maximele zilei. Cer parțial noros va fi în Sulina, Constanța și Râmnicu Vâlcea. În Constanța, vor fi atinse maxime chiar și de 17 grade Celsius. Se anunță ceață în Craiova și-n București, cu maxime de 15 - 16 grade Celsius. 

Joi, 17 noiembrie, ploaia pune stăpânire pe aproape toată țara. Va ploua în Arad, Sibiu, București, Constanța, Sulina, Râmnicu-Vâlcea și Craiova, iar temperaturile nu vor depăși maxime de 7, 9 - 10 grade Celsius, excepție făcând Constanța, cu 13 grade. În restul țării va fi înnorat, dar și mai frig. În Cluj-Napoca, termometrele nu vor urca peste 8 grade Celsius, iar în Botoșani și Iași maximele zilei vor fi de doar 4 - 5 grade Celsius. 

Vineri, 18 noiembrie, cel mai cald va fi în Arad și-n Constanța, cu maxime de 10 grade Celsius. Dacă în București, Sibiu, Râmnicu Vâlcea și Craiova, vom avea temperaturi maxime de 7 - 9 grade Celsius, în Botoșani și Iași se anunță temperaturi negative și maxime de doar 3 - 4 grade Celsius. 

Prognoza meteo pe o lună

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 14 noiembrie - 12 decembrie. Conform estimărilor meteo, urmează o răcire a vremii. Dacă până acum, temperaturile medii erau peste normalul perioadei, iar precipitațiile deficitare, în săptămâna care urmează, în majoritatea regiunilor, vom avea temperaturi specifice perioadei, dar și precipitații în regim normal. Meteorologii anunță mai frig în nord-est. Tendința se va menține și-n a doua săptămână de prognoză. Sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie vor fi marcate de o răcire accentuată, conform estimărilor de astăzi, temperaturile urmând a fi mai coborâte decât în mod normal. În intervalul 5 - 12 decembrie, vor fi temperaturi specifice perioadei de iarnă, iar precipitațiile vor fi normale perioadei. Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel