Sarmale DELICIOASE de post. Gustul care nu se uită - rețetă

Scutaru Cristina / 29 noi 2019 / 21:30 Salveaza PDF Comentarii
bucătărie
bucătărie

Dacă nu știți ce să mai gătiți de post, vă propunem sarmale de post.

Sarmale de post cu orez, ciuperci și soia: ingrediente

 

 

1/2 kg ciuperci crude

2 verze murate pentru foi

3 cepe mari

200 g orez

2 morcovi

500 g soia

200 g ulei

sare

piper

cimbru

mărar

pătrunjel

apă

Mod preparare sarmale de post

 

Pui pe foc o oală cu doi litri de apă, puțină sare și o lași până dă în clocot. Se adaugă soia și se lasă până se umflă, iar apoi se scurge de apă. Ciupercile și ceapa se toc mărunt, în timp ce morcovii se dau pe răzătoare. Se pune într-o cratiță uleiul la încins.

Apoi, în ulei, se pun mai întâi ciupercile, apoi, treptat, ceapa, morcovul, orezul, soia, sarea, cimbrul și piperul. La final, se toarnă o ceașca de apă. Se mai lasă un pic până se umflă și orezul puțin, iar când e gata se adaugă verdeața. Se ia de pe foc și se lasă la răcit, notează libertatea.ro. Apoi se iau frunzele de varză murată și începi să le umpli cu amestecul din cratiță.

Într-o oală se pune varză tocată, puțin ulei și se așază sarmalele una lângă cealaltă. Se reduce focul când acestea au început să fiarbă.

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27