Săptămâna Patimilor - Miercurea Mare: Ce nu au voie să facă femeile astăzi

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Săptămâna Patimilor - Miercurea Mare: Ce nu au voie să facă femeile. În Miercurea Marea din Săptămâna Parimilor, femeile trebuie să fie atente. Iată ce nu au voie să facă. 

Săptămâna Patimilor - Miercurea Mare: Ce nu au voie să facă femeile. În Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor, facem pomenirea femeii cea păcătoasă, care a uns cu mir pe Domnul, pentru că lucrul acesta s-a întâmplat puţin înainte de mântuitoarea patimă, scrie crestinortodox.ro.

Săptămâna Patimilor - Miercurea Mare: Ce nu au voie să facă femeile. În ziua de miercuri a Săptămânii Mare, denia îl pomenește pe Iuda, apostolul devenit vânzător, care se gândește să-l trădeze pe Învățător, dar și pe Maria, femeia desfrânată devenită mărturisitoare, care-i spală picioarele lui Iisus cu lacrimile ei pline de căință și îl unge cu mir.

Vezi și: Săptămâna Patimilor. Miercurea Mare, denie: Trădarea lui Iisus pentru 30 de arginți

TRADIȚII ȘI OBICEIURI

Săptămâna Patimilor - Miercurea Mare: Ce nu au voie să facă femeile. În anumite zone, există obiceiul ca miercuri seara, când soarele asfințește, copiii să meargă cu colindul, la sfârșit primind ouă pentru a le vopsi.

Săptămâna Patimilor - Miercurea Mare: Ce nu au voie să facă femeile. Miercurea Mare este ultima zi în care se mai pot face treburi pe câmp sau se mai spală şi călcă. Din această zi, se spune că bărbaţii trebuie să stea pe lângă casă şi să îşi ajute nevestele.

Săptămâna Patimilor - Miercurea Mare: Ce nu au voie să facă femeile. În Miercurea Mare, femeile nu torc și nu cos, ci spală ferestrele pentru ca lumina să pătrundă în fiecare colţişor al casei în zilele de Paște.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel