Săptămâna Patimilor. Miercurea Mare, denie: Trădarea lui Iisus pentru 30 de arginți

Săptămâna Patimilor. Miercurea Mare, denie: Trădarea lui Iisus pentru 30 de arginți

Săptămâna Patimilor. Miercurea Mare, denie: Trădarea lui Iisus pentru 30 de arginți. În Miercurea Mare, se face pomenirea femeii păcătoase care a spălat cu lacrimi şi a uns cu mir picioarele Mântuitorului. Este ziua în care Iuda l-a vândut pe Iisus pentru 30 de arginţi.

Săptămâna Patimilor. Miercurea Mare, denie: Trădarea lui Iisus pentru 30 de arginți. Iisus a petrecut această zi în Betania. Pe când se afla în casa lui Simon leprosul s-a apropiat de Iisus o femeie cu un vas plin cu mir scump, pe care l-a turnat pe capul şi pe picioarele Lui, când şedea la masă.

Săptămâna Patimilor. Miercurea Mare, denie: Trădarea lui Iisus pentru 30 de arginți. Apostolii au certat-o pe femeie pentru această risipă, susţinând că mirul trebuia vândut, iar banii, împărţiţi săracilor, scrie adevarul.ro. Însă Iisus a zis: "Pe săraci îi aveţi pururea cu voi, iar pe Mine nu Mă aveţi pururea, această femeie a turnat mir pe trupul Meu şi M-a pregătit pentru îngropare".

Vezi și: Săptămâna Patimilor - Miercurea Mare: Ce nu au voie să facă femeile astăzi

"Ce-mi daţi voi mie şi eu vi-L dau pe El vouă?"

Săptămâna Patimilor. Miercurea Mare, denie: Trădarea lui Iisus pentru 30 de arginți. Apostolul Iuda a certat-o pentru că a risipit banii cumpărând mir foarte scump. El pretindea că fiecare ban să fie de ajutor săracilor, deşi el însuşi sustrăgea pe ascuns din sumele adunate.

Săptămâna Patimilor. Miercurea Mare, denie: Trădarea lui Iisus pentru 30 de arginți. Iuda Iscarioteanul a mers, pe ascuns, la casa lui Caiafa. În seara zilei de miercuri, s-a întâlnit cu membrii Sinedriului şi le-a făcut o propunere: "Ce-mi daţi voi mie şi eu vi-L dau pe El vouă?". Fariseii i-au oferit 30 de arginţi, preţul trădării.

Săptămâna Patimilor. Miercurea Mare, denie: Trădarea lui Iisus pentru 30 de arginți. Apostolul Iuda a rămas în istoria creştinătăţii ca Iuda trădătorul, cel care l-a vândut fariseilor pe Iisus, pentru 30 de arginţi. Conform tradiţiei populare, credincioşii care ţin post negru în această zi vor fi protejaţi de boli de Sfânta Miercuri, pe parcursul anului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel