S-a deschis circulația pe tronsonul Buzeşti-Berzei al bulevardului Uranus

Circulația pe tronsonul Buzeşti-Berzei al bulevardului Uranus din Capitală a fost deschisă duminică, la eveniment fiind prezent și primarul Sorin Oprescu.

Prezent în zona Berzei a tronsonului, primarul general al Capitalei a mai spus că bulevardul este realizat după un proiect al arhitecţilor şi urbaniştilor din anii '30.

Lucrările au început în 2009, însă au fost oprite temporar după plângeri în instanţă ale unor oameni "care nu vor să se modernizeze nimic în Bucureşti", a adăugat Oprescu.

Potrivit municipalităţii, lucrările la primul tronson al bulevardului au costat 130 de milioane de lei fără TVA.

Sorin Oprescu a precizat că în zonă vor circula cinci linii de tramvai şi şase de autobuz, iar lucrările la bulevardul Uranus vor continua spre sud, inclusiv cu construirea tunelului pe sub Palatul Parlamentului, pentru care se aşteaptă avizul necesar.

Tronsonul Buzeşti-Berzei a rămas subiect de dispută între municipalitate şi ONG-uri chiar şi după finalizarea lucrărilor, primarul general Sorin Oprescu spunând "că totul este în deplină legalitate", în timp ce preşedintele Asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul", Nicuşor Dan, susţinea că nu se poate face recepţia lucrărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel