Românii, pe ultimul loc în UE, privind igiena personală

igiena
igiena

Românii sunt cei mai neîngrijiți dintre cetățenii Uniunii Europene, având în vedere că aproape 20% dintre români nu s-au spălat niciodată pe dinţi, iar un român folosește în medie, pe an, patru săpunuri și un deodorant.  

Conform unui sondaj realizat de o companie de produse cosmetice, aproape 20% dintre români nu s-au spălat niciodată pe dinţi, procentul cel mai mare al acestora provenind din mediul rural, scrie Antena 3.

Printre motivele invocate drept scuză pentru acest lucru se numără lipsa timpului şi absenţa unui spaţiu dedicat acestei activităţi.

Românii sunt deficitari nu numai la consumul produselor pentru igiena personală, ci și la banii investiți pentru achiziționarea acestora. Astfel, potrivit Institutului de Sănătate Publică Bucureşti, un român foloseşte în medie patru săpunuri şi un deodorant pe an, și alocă lunar doar 3 euro pe produse de igienă personală, ţara noastră situându-se astfel pe ultimul loc în Uniunea Europeană, la capitolul igienă.

Un lucru îngrijorător este și faptul că jumătate din populaţie nu se spală pe mâini după ce foloseşte toaleta, iar 25% nici după ce au schimbat scutece murdare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel