Românii, interesați din ce în ce mai mult de vacanțe exotice

mauritius
mauritius

Tot mai mulți români sunt dispuși să-și petreacă vacanțele în destinații exotice, precum  Republica Dominicană sau Thailanda, mai ales că acest tip de sejur a ajuns să coste cât unul în Turcia, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, Cosmin Marinof, director național de vânzări al Tui TravelCenter, pe baza cifrelor rezultate din analiza activității Grupului Eurolines din 2013, dar și din tendințele pentru anul în curs.

Grupul Eurolines România și-a propus pentru 2014 o creștere a cifrei de afaceri cu 20%, optimismul companiei fiind susținut și de tendințele înregistrate în piață, în condițiile în care comportamentul consumatorului român se schimbă.  Astfel, românii au început să aprecieze beneficiile early booking-ului, respectiv faptul că au o gamă largă de oferte din care să aleagă și bineînțeles discounturile care pot atinge 35-40%. În consecință, planificându-și vacanțele din timp, ei și le pot achiziona mai ușor.

O altă tendință pe care oficialii grupului au observat-o se referă la segmentul vacanțelor exotice.

Potrivit directorui național de vânzări al Tui TravelCenter, Cosmin Marinof, acestea "au înregistrat creșteri masive, deși ne referim la cifre mici de la care pornim, însă creșterile sunt extrem de mari. Acest lucru se datorează faptului că destinații exotice,  precum Republica Dominicană, Maldive, Thailanda sau Kenia, au ajuns să coste la fel de mult aproape ca o vacanță în Turcia. Adică cu 1.000 de euro de poți duce în Republica Dominicană, tot cu 1000 de euro te poți duce în vară în Turcia. Practic, singura diferența nu mai este dată de preț, ci de distanță", a declarat Marinof.

Plecând de la aceste cifre, Marinof estimează că în 2-3 ani vor exista curse chartere curente spre destinații exotice, mai ales că, în 2013, 400 de persoane au plecat cu charter din București către Kenya și Mauritius prin Eurolines.

De asemenea, acesta a arătat că pentru 2014, se estimează că spre destinația Dubai, extrem de cerută și consideră încă o destinație exotică, vor pleca 65.000 de turiști în vacanță.

Nu în ultimul rând, Cosmin Marinof mizează în acest an și pe creșterea valorii vacanței cumpărate de turiștii români  cu 7%, întrucât ei sunt dispuși să plătească standardele cât mai ridicate, suma medie pe care o persoană o va scoate din buzunar pentru vacanță în 2014 va fi de 430-440 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel