ROMÂNIA - SPANIA LIVE duminică la ora 21:45. Scor FINAL

România a încheiat la egalitate, scor 0-0, cu Spania, într-un meci amical care s-a disputat pe Cluj Arena. Partida a făcut parte din seria de jocuri de pregătire ale ambelor naţionale pentru EURO 2016, care va începe în luna iunie.

 

ROMÂNIA - SPANIA LIVE. România dispută duminică seară cel mai important test înainte de participarea la Euro 2016: tricolorii dau piept cu Spania, campioana en-titre a Europei.

România a reușit un rezultat mai mult decât onorabil în fața campioanei europene, după o prestație mult mai bună decât în meciul cu Lituania. Din meciul de la Giurgiu în echipa de start pentru meciul de la Cluj s-au regăsit doar patru jucători, Chiricheș, Filip, Pintilii și Stancu.

După un debut mai timid de meci, România a avut prima ocazie notabilă în min. 7, când Popa a șutat de la 22 metri, puțin pe lângă poartă. Spania a avut apoi două șanse mari de gol: mai întâi Alcacer a săpat singur spre poartă (8), dar Tătărușanu a ieșit salvator, iar apoi portarul Fiorentinei a scos de sub transversală mingea trimisă cu capul de Pique (10). Tătărușanu a fost providențial și în situație de unu la unu cu Pedro (11).

Tricolorii au prins tot mai mult curaj și, la un atac prelungit (15), Casillas a boxat șutul lui Stanciu, iar reluarea lui Popa a fost respinsă de un fundaș. Până la pauză, campionii europeni au mai avut doar o situație demnă de menționat, un șut din afara careului al lui Nolito (19), reținut de Tătărușanu. Echipa României a jucat cu determinare și a reușit să își creeze mai multe situații periculoase la poarta lui Casillas. Portarul lui Porto a boxat șutul-centrare a lui Săpunaru (24), iar Hoban a reluat peste poartă.

Casillas a fost la post și în min. 28, când Stanciu a expediat un șut bun din unghi. Decarul stelist a fost în prim plan și în min. 32, când șutul său a fost deviat în corner de Pique, iar un minut mai târziu Casillas a respins de la colț șutul din voleu al aceluiași Stanciu. Perioada bună a tricolorilor a continuat, iar un șut al lui Andone a fost blocat de apărarea iberică (34).

Repriza a doua a început cu o marte oportunitate pentru Spania, dar Pique l-a luat la țintă pe Tătărușanu (47). Contră periculoasă România, în doi, Stanciu și Andone, dar ultimul a tras pe lângă poartă (56). Meciul a mai pierdut din ritm, echipele nu au mai reușit faze periculoase de poartă, cele mai interesante fiind șutul-centrare al lui Torje (82) și șutul pe lângă al lui Morata (83). Spaniolii au dat emoții celor circa 30.000 de spectatori la ultima fază, dar Chiricheș a degajat salvator din fața porții goale. Cel mai bun jucător al meciului a fost declarat Stanciu.

Pentru a treia oară în istorie tricolorii au jucat un meci la Cluj-Napoca. Precedentul a fost în 2008, o înfrângere cu 0-3 în fața Lituaniei, în preliminariile Campionatului Mondial 2010, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu. Ultima întâlnire cu Spania a avut loc în 2006, la Cadiz. România s-a impus atunci, tot într-un joc amical, cu 1-0, datorită golului marcat de Ciprian Marica. Palmaresul contra ibericilor este echilibrat: 5 victorii, 6 egaluri și 5 eșecuri. Partida a fost precedată de un moment de reculegere în memoria fostului mare fotbalist olandez Johan Cruyff.

Meciul dintre selecționatele României și Spaniei s-a disputat în beneficiul Asociației fotbaliștilor spanioli (AFE). Banii strânși cu această ocazie vor fi destinați susținerii financiare a jucătorilor din eșaloanele inferioare ale campionatului Spaniei, sub diverse forme (burse, subvenții, ajutoare etc) și va reprezenta o dovadă de solidaritate din partea ambelor echipe față de fotbalul mai modest.

-----------


ROMÂNIA - SPANIA

România obţine o remiză onorabilă cu Spania, 0-0.

Minutul 89 - Ropotan a intrat în locul lui Pintilii.

Minutul 80 - David Silva este înlocuit de Alvaro Morata.

Minutul 74 - Raul Rusescu a intrat în locul Florin Andone.

Minutul 71 - Cartonaş galben primit de Jordi Alba, după un fault asupra lui Florin Andone.

Minutul 61 - Torje i-a luat locul lui Adi Popa.

Minutul 60 - Ocazie uriașă pentru România! Stanciu îi pasează lui Andone, dar şutul acestuia trece pe lângă poartă.

Minutul 52 - Nacho a intrat în locul lui Pique.

Minutul 47 - Repriza a doua începe cu o ocazie a Spaniei. În urma unui corner, Pique a avut şansa de a marca, dar Tătăruşanu a reuşit să reţină.

Minutul 45 - Cartonaş galben primit de Adi Popa, după un fault asupra lui David Silva.

Minutul 31 - Nicuşor Stanciu şutează din voleu, Casillas respinge.

Minutul 11 - Tătăruşanu a blocat excelent în faţa lui Pedro.

Minutul 10 - Adi Popa şutează din apropierea careului Spaniei, dar mingea trece pe lângă poartă.

Minutul 1 - Spania începe, aşa cum era de aşteptat, în atac.

-------

ROMÂNIA - SPANIA LIVE. Naționala de fotbal a României susține, duminică, cel de-al doilea dintre cele trei meciuri de pregătire înaintea plecării la EURO 2016. Partida România — Spania, din 27 martie, va putea fi urmărită în direct la TVR 1, TVR HD și TVR+ de la ora 21.45, cu comentariul lui Emil Hossu Longin și al lui Marian Olaianos. Meciul va fi precedat, de la 20.45 și urmat, de la ora 23.45, de Repriza a treia, moderator Tudor Furdui.

ROMÂNIA - SPANIA LIVE. Cele două echipe sunt la cea de-a 16-a întâlnire directă. Până în prezent, rezultatele meciurilor jucate de România și Spania sunt într-un echilibru perfect: 15 meciuri directe, 5 victorii ale 'tricolorilor', 5 victorii ale ibericilor, 5 rezultate de egalitate. Ultimul meci oficial s-a jucat la EURO 1996, încheiat cu scorul de 2-1 pentru Spania, prin golurile marcate de Manjarin și Amor, respectiv Răducioiu. Ultima confruntare directă între cele două echipe a avut loc în noiembrie 2006, la Cadiz, când 'tricolorii' au învins 'La Furia Roja' cu 1-0, gol reușit de Marica. Tot în cadrul întâlnirilor cu Spania s-a înscris și golul cu numărul 600 din istoria Naționalei — pe 29 aprilie 1987, Ungureanu contribuind astfel la victoria României cu 3-1.

[citeste si]

ROMÂNIA - SPANIA LIVE. Spania este, în momentul de față, locul 3 mondial, cu o cotă a lotului actual de 630 milioane. Lotul cuprinde jucători precum Paco Alcacer, golgeterul ibericilor din preliminarii, cu 5 reușite, ori Casillas, cu 165 de selecții, la o distanță de două selecții de recordul european (deținut de letonul Astafiev), care joacă joi seară cu Italia, la Udine, reeditarea finalei Campionatului European din 2012. Naționala Spaniei are șapte victorii consecutive, începând cu amicalul jucat în martie 2015 în Olanda, scor 0-2.

ROMÂNIA - SPANIA LIVE. Din lotul Spaniei vor lipsi de pe 'Cluj Arena' Iniesta, Busquets, Cazorla și Diego Costa, iar Sergi Roberto (FC Barcelona) este convocat în premieră. Astfel, echipa pe care o vor întâlni duminică seară elevii lui Anghel Iordănescu va fi formată din:

Portari: Iker Casillas (FC Porto), Sergio Rico (FC Sevilla), David De Gea (Manchester United);

Fundași: Juanfran (Atletico Madrid), Mario Gaspar (Villarreal), Gerard Pique, Marc Bartra, Jordi Alba (toți — FC Barcelona), Sergio Ramos, Nacho (ambii — Real Madrid), Cesar Azpilicueta (Chelsea Londra);

Mijlocași: Sergi Roberto (FC Barcelona), Mikel San Jose (Athletic Bilbao), Koke (Atletico Madrid), Cesc Fabregas (Chelsea Londra), Thiago Alcantara (Bayern Munchen), Isco (Real Madrid), Nolito (Celta Vigo)

ROMÂNIA - SPANIA LIVE. Atacanți: Pedro Rodriguez (Chelsea Londra), Juan Mata (Manchester United), David Silva (Manchester City), Aritz Aduriz (Athletic Bilbao), Alvaro Morata (Juventus Torino), Paco Alcacer (FC Valencia).

ROMÂNIA - SPANIA LIVE. Testul cu campioana europeană en-titre, Spania, va avea loc la Cluj-Napoca, pe 'Cluj Arena' și se va disputa cu casa închisă. Ultimul meci de pregătire pentru EURO 2016 al 'tricolorilor' va fi cu Georgia, pe 3 iunie. Detaliile privind stadionul și ora începerii nu au fost încă stabilite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel