România - Portugalia, decisiv pentru calificarea la EURO 2020 la handbal

Selecţionerul echipei naţionale de handbal masculin a României şi componenţii lotului fac apel la suporteri să susţină echipa la meciul de joi cu Portugalia, de la Bucureşti, decisiv pentru calificarea la EURO 2020.

Avem nevoie ca toată lumea din sală să ne împingă de la spate, la Cluj s-a întâmplat asta când am jucat cu Franţa, publicul a fost fantastic la Târgovişte împotriva Lituaniei şi avem nevoie ca lumea să vină în Sala Dinamo şi să ne ajute să câştigăm acest meci, a declarat antrenorul spaniol Manuel Montoya, potrivit unui comunicat remis Agerpres.

E ultimul meci acasă din această campanie, ne aşteptăm la un meci foarte greu şi sperăm să se termine cu noi învingători. Consider că va fi crucial să avem o sală cât se poate de plină. Îmi doresc ca lumea să vină şi să ne susţină, pentru că ne vor ajuta şi ne vor împinge de la spate, a afirmat pivotul Adrian Rotaru. După ultimul meci de acasă, victoria cu Lituania, ne aşteptăm la o victorie cu Portugalia. Totul depinde de noi şi de forma pe care o vom avea la ora meciului. Publicul e foarte important pentru jocul nostru, mai ales în momentele dificile. Aşteptăm publicul în număr cât mai mare pentru a ne susţine, a spus, la rândul său, interul dreapta Demis Grigoraş.

O victorie în patru meciuri

România are doar o victorie în cele patru meciuri disputate până acum de tricolori în preliminariile EURO 2020, dar păstrează şanse de a merge la turneul final. Tricolorii au nevoie de un număr cât mai mare de puncte în ultimele două meciuri din această grupă, cu Portugalia joi şi cu Franţa duminică, în deplasare. În acest context, România ar devansa Lituania în Grupa 6 şi ar putea fi una din primele patru clasate pe locul 3 din toate grupele, calificate şi ele la EURO.

În tur, România a pierdut cu 13-21, dar 10 din cei 16 jucători convocaţi atunci nu se regăsesc în lotul pentru partidele de săptămâna aceasta. Montoya a convocat 22 de jucători pentru această acţiune, mulţi dintre ei fiind la prima convocare: Andrei Lazăr, Valentin Mocanu, Tudor Botea, Aron Dedu, Liviu Caba sau Mihai Becheru. Nu vor lipsi jucători de bază ca Alexandru Şimicu, Mihai Popescu sau Demis Grigoraş.

Cred că vor fi multe lucruri diferite între primul meci cu Portugalia şi acesta. Principala diferenţă este că avem mulţi jucători noi. Am lucrat în această lună pentru a progresa şi să fim în cea mai bună formă. Am pierdut la 8 goluri acolo, am marcat doar de 13 ori, nu este un lucru normal. Ştiu că Portugalia este o echipă bună, periculoasă, dar România poate oferi mai mult. Sper că la Bucureşti vom arăta că progresăm, e un meci cu multă responsabilitate pentru noi, pentru că este decisiv în încercarea de a merge la Campionatul European. Cred că nu vom putea compara cele două meciuri cu Portugalia, pentru că sunt diferenţe şi sper că vom putea arăta asta, a explicat Montoya.

Lotul României pentru partida cu Portugalia:

portari: Ionuţ Iancu, Mihai Popescu, Andrei Lazăr, Cristi Tcaciuc;

extreme stânga: Vencel Csog, Valentin Mocanu;

interi stânga: Alexandru Şimicu, Dan Racoţea, Viorel Fotache, Tudor Botea;

centri: Andrei Buzle, Călin Căbuţ, Aron Dedu, Liviu Caba; interi dreapta: Bogdan Mănescu, Demis Grigoraş;

extreme dreapta: Gabriel Bujor, Roland Thalmaier;

pivoţi: Adrian Rotaru, Gabriel Dumitriu, Bogdan Raţă, Mihai Becheru.

Meciul România - Portugalia va avea loc joi, de la ora 18:00, în Sala Dinamo din Bucureşti, în Grupa a 6-a a preliminariilor EURO 2020. Franţa ocupă primul loc, cu 6 puncte, urmată de Portugalia, 6 puncte, România, 2 puncte, şi Lituania, 2 puncte.

Citeste si: Dinamo Bucureşti a câştigat un nou titlu de campioană a României - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel