EXCLUSIV  Titi Aur: De asta suntem pe ULTIMUL LOC la siguranța pe șosele! Nici măcar nu sunt abordate în așa-zisele școli de șoferi

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Titi Aur, expert în conducere defensivă, a tras un semnal de alarmă cu privire la modul în care sunt formaţi şoferii în România. 

"Maşina a devenit o necesitate, dar condusul maşinii este lăsat la voia întâmplării, pe ideea 'lasă că se descurcă ei'. Şi din păcate, plecând de la cel mai înalt nivel şi până la ultima autoritate, nu este băgată în seamă partea de educaţie. Dar de acolo pleacă totul! Iar educaţia pentru condusul maşinii este pe ultimul loc în societatea românească. De asta suntem pe ultimul loc în ceea ce priveşte siguranţa pe şosele, accidente, morţi, răniţi etc. Iar la tensiunea creată la volan suntem pe primele locuri în Europa, pentru că eşti într-un stres continuu în trafic.

Să ne gândim un pic la motociclişti. Este mult mai periculos în România decât într-o ţară civilizată. Asta pentru că şoferii îi văd pe motociclişti ca pe unii care încurcă traficul. În loc să zică că e unul care a scutit o maşină de pe drum. Modul ăsta de a privi lucrurile nu poate fi tratat decât prin educaţie. Adică şi cei 7 ani de acasă, şi şcoala de pe urmă, dar şi şcoala de şoferi, care trebuie să fie făcută responsabil, nu pentru luat permisul.", a declarat expertul. 

"Şcoala de şoferi înseamnă să formezi şoferi"

"Ajungem la instructorul de legislaţie, care nu trebuie doar să îţi indice materiale de studiu. Trebuie să intre în povestea situaţiilor de legislaţie concrete şi trebuie să explice lucruri care la noi sunt prea puţin aprofundate, cum ar fi regula fermoarului, distanţa faţă de maşina din faţă, cum reacţionăm când trece ambulanţa. Sunt lucruri care nici măcar nu sunt abordate de aşa zisele şcoli de şoferi. Şcoala de şoferi înseamnă să formezi şoferi, nu să îl faci pe unul care nu ştie să se deplaseze cu maşina să o pornească, să o oprească, să o parcheze şi atât.", a mai spus Titi Aur pentru DC NEWS.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel