România - Insulele Feroe 7-0, în 1992. Balint: A fost singurul hat-trick la națională - VIDEO

Fostul internațional Gabi Balint a marcat 3 goluri în primul duel România-Insulele Feroe, din 1992. 

Multe dintre acele amintiri sunt vii în mintea atacantului care a făcut carieră la Steaua București și au fost cuprinse într-un interviu pentru frf.ro

”A fost un meci ușor”, își amintește Balint. ”A fost singurul hat-trick pe care l-am marcat pentru România și atunci am înscris și cel mai rapid gol din toată cariera mea de fotbalist! Am marcat în minutul 4! Pe lângă cele trei reușite, am mai contribuit la trei din goluri. A fost o conjunctură specială. Era primul meci din campania de calificare la World Cup 1994, dar eu eram pe final de carieră la prima reprezentativă. Era diferență uriașă între noi și feroezi, erau foarte rudimentari din punct de vedere tehnic, la nivel tactic se aflau abia la începuturi atunci... Am făcut spectacol cu ei! Ba chiar ne-am permis și câteva "călcâie", să bucurăm tribunele.”

VIDEO



Gabi Balint a explicat și ce ar trebui naționalei României pentru a scoate 3 victorii consecutive, în meciurile cu Insulele Feroe, Norvegia și cu Suedia:

”Eu cred că la nivel de dăruire băieții sunt 100%, m-am convins deja de asta. Ne trebuie răbdare, în primul rând. Să învingem în Insulele Feroe apoi să luăm moralul acestei victorii dintr-o deplasare lungă, pe o vreme potrivnică, și să îl adăugăm dăruirii pe care o avem. Putem să batem Norvegia la București! Pentru mine, prima echipă va fi totdeauna România. Și voi fi mereu cu ea. Poate că uneori sunt critic, dar vă asigur că o fac doar în scop constructiv și cu maximă obiectivitate. Eu cred în calificarea voastră la Euro 2020! Și o să cred până la capăt!”, a mai spus Balint.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel