România, demers la Bruxelles pentru ca micii să nu fie interziși

pasta_de_mici
pasta_de_mici

România a prezentat la Bruxelles rețeta tradițională de mici și a solicitat Comisiei Europene ca aditivii folosiţi în pasta specială de carne să fie permişi în continuare. O expertă a ministerului Agriculturii a participat la o reuniune pe această temă la Bruxelles, transmite TVR.

Prezentarea reţetei de către experta ministerului român al Agriculturii este doar primul pas în procedura ce trebuie parcursă pentru a obţine din partea Uniunii Europene permisiunea de folosi la prepararea pastei de mici bicarbonat de sodiu şi alte două substanţe - un colorant şi un conservant - care, potrivit normelor europene, ar urma ca din vară să fie interzise.

Reprezentanta României nu a oferit niciun fel de detalii privind reuniunea Grupului de lucru pentru siguranţa alimentară, dar surse la curent cu discuţiile au declarat pentru TVR că, deocamdată, experţii iau notă de solicitarea Bucureştiului, însă nu decid nimic joi.

Un răspuns în cazul acestui demers ar urma să vină în următoarele două săptămâni.

Normele privind interzicerea folosirii bicarbonatului de sodiu şi a celorlalţi doi aditivi au fost agreate de statele membre, deci inclusiv de România, acum câţiva ani. Discuţia legată de mititei priveste Regulamentul 1129 referitor la aditivii alimentari şi nu normele europene pentru produsele tradiţionale.

Referitor la acest subiect, autoritățile de la București a oferit, joi, un comunicat în care se preciza că "reprezentanții Guvernului României vor face demersuri ca produsul “mititei” să fie introdus alături de Burger și cârnatul spaniol chorizo în categoria produselor tradiționale care nu sunt supuse acestor reguli invocate în ultimele zile”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel