România, atractivă pentru investiții în energia eoliană

Romania se află pe locul 10 în topul celor mai atractive state din lume pentru investițiile în energie eoliană. Clasamentul cuprinde 40 de țări printre care și Statele Unite, Germania, China și Marea Britanie.

Polonia este singurul stat din fostul bloc comunist care se plasează și el în primele zece poziții din ierarhie, arată raportul Renewable Energy Country Attractiveness Indices, lansat astăzi de Ernst & Young și prezentat de Mediafax.

 De asemenea, România își păstrează locul 13 în topul referitor la toate formele de energie regenerabilă.

 Poziția excelentă a României, atât în topul energiei eoliene, cât și în topul general, este determinată de mediul favorabil de reglementare care a condus la investiții substanțiale mai ales în proiecte de energie eoliană.

 O dovadă în plus este creșterea spectaculoasă a capacităților de energie eoliană instalate într-un singur an. Dacă în septembrie 2011, România avea 623 MW instalați, în septembrie 2012 capacitatea crescuse deja la 1.440 MW.

 Referitor la energia solară, evoluția a fost mai puțin spectaculoasă, țara noastră ocupând locul 24 în ultimul raport, alături de Canada și Ucraina.

 Indicele Ernst & Young analizează trimestrial cele mai atractive 40 de țări din lume privind piața internă de energie regenerabilă, infrastructura și compatibilitatea acestora cu tehnologiile individuale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel