România are mâncare scumpă din cauza TVA şi pentru că utilizează materie primă din afară

Mâncarea este mai scumpă în România decât în alte ţări atât din cauza valorii TVA, cât şi din cauza faptului că, încă de pe lanţul de producţie, produsul este scump, a declarat, joi, într-o conferinţă de specialitate, Alexandru Vlad, directorul executiv al Selgros Cash&Carry.

”Noi producem produse româneşti cu materii prime din străinătate. Avem mâncare mai scumpă decât la alţii, deoarece avem un TVA enorm, nediferenţat, dar şi pentru că încă de pe lanţul de producţie produsul este deja scump”, a spus Vlad.

Acesta a adăugat că, în ceea ce priveşte evoluţia consumului pentru perioada viitoare, estimarea este relativ stabilă pe segmentul alimentar, dar greu de revenit pe partea de produse nealimentare.

”Pe produse alimentare, evoluţia a fost relativ stabilă în ceea ce priveşte numărul de bucăţi vândute. Per ansamblu, însă, evoluţia a fost descedentă. În ceea ce priveşte piaţa bunurilor nealimentare, totul este relativ. Au scăzut destul de dramatic vânzările pe sectorul de electronice, electrocasnice, din 2007 încoace. O revenire pe acest sector va fi dificilă şi în orice caz foarte mică în următorii ani”, a menţionat Alexandru Vlad.

Cei mai importanţi jucători din piaţa de retail au participat, joi, la conferinţa 'Retailul şi consumul după trei ani de criză: strategii de succes'.

În cadrul evenimentului, participanţii au dezbătut teme referitoare la afacerile româneşti din comerţ, insolvenţa frecventă în rândul companiilor, comportamentul de consum al românilor pe timp de criză, precum şi previziunile specialiştilor privind piaţa de retail în următorii zece ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel