România are cea mai mare producție de porumb din ultimii cinci ani și ar putea ține sub control prețul la nivel mondial

Lan-de-porumb
Lan-de-porumb

Toamna aceasta a adus României cea mai mare producție de porumb din ultimii cinci ani. Agricultorii spun că a plouat atât cât trebuie și astfel  de pe un hectar se pot obține până la 7 tone de porumb.

La nivel național, după estimările specialiștilor, recolta de porumb va atinge în acest an 10,4 milioane de tone, iar trendul a fost în ultimii ani de creștere. În 2010 am avut o producție cu un milion de tone mai mică, iar din întreg exportul de cereale, România a înregistrat 890 de milioane de euro. Suma care în 2011 ar putea ajunge la un miliard de euro.

Pe plan internațional situația e favorabilă României, mai ales că-n Statele Unite, unul dintre principalii producatori de porumb, recolta este mică. Ne concurează însă vecinii ucraineni, care au anunțat că le vor vinde străinilor peste 10 milioane de tone. Specialiștii spun că exporturile Ucrainei și României pot contribui în acest an la reducerea deficitului existent pe piața mondială și la limitarea creșterii prețurilor pe tona de porumb.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel