România, amendată de Comisia Europeană cu 70.000 de euro. Vezi motivul

Mai multe state din Uniunea Europeană, între care și România, au fost amendate de către Comisia Europeană. Forul european revendică 335 de milioane de euro, reprezentând fonduri din cadrul politicii agricole a UE, cheltuite în mod incorect de statele membre, țara noastră fiind penalizată cu 70.000 de euro pentru întârzierea plăţilor în agricultură.

Potrivit unui comunicat transmis Mediafax, banii revendicați de către Comisia Europeană revin la bugetul UE deoarece nu au fost respectate reglementările comunitare sau pentru că procedurile de control al cheltuielilor agricole au fost necorespunzătoare.

Alături de România, au mai fost amendate Austria, Belgia, Republica Cehă, Germania, Spania, Finlanda, Franţa, Grecia, Ungaria, Irlanda, Luxemburg, Letonia, Olanda şi Suedia.

Țara noastră a fost penalizată cu 70.000 de euro pentru întârzierea plăţilor în agricultură, însă cea mai mare corecție a fost aplicată Franței, care trebuie să plătească 141,8 milioane de euro. Grecia trebuie să returneze 78,8 milioane de euro, iar Olanda - 24,3 milioane euro.

Totodată, ca urmare a unei hotărâri a Curţii Europene de Justiţie împotriva unei decizii anterioare a Comisiei, Portugaliei i se va rambursa suma de 0,5 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel