Rodica Stănoiu: Aspazia Cojocaru a scris notele la Securitate, atribuite mie

Fostul ministru al Justiţiei, Rodica Stănoiu, susține că, într-o ”acțiune tipic de diversiune”, notele scrise către Securitate, în baza cărora aceasta a fost acuzată că a colaborat fosta instituție de represiune, ar fi fost scrise de către judecătorul Curții Constituționale, Aspazia Cojocaru.

Magistrații Curţii de Apel Oradea au respins, în luna iulie, contestația fostului ministru al Justiției privind sentința CNSAS care arăta că Rodica Stanoiu a colaborat cu Securitatea.

În motivele de recurs depuse la Înalta Curte de Casație și Justiție, Rodica Stănoiu aruncă pisica securității în curtea unui judecător al Curții Constituționale, afirmând că notele informative care i se atribuie au fost date, de fapt, de fosta sa colegă, Aspazia Cojocaru.

"Avem de-a face cu o acţiune tipică de diversiune. Actele de delaţiune ale Aspaziei Cojocaru îndreptate împotriva colegei şi prietenei sale Marilena Uliescu mi-au fost atribuite, prin rescrierea notelor", susţine Stănoiu, citează România TV.

Acuzațiile fostului demnitar nu se opresc aici. Rodica Stănoiu susține și că Aspazia Cojocaru, în pofida faptului că existau probe certe împotriva sa, judecătorul CCR a fost crezut pe cuvânt că nu a colaborat cu Securitatea.

"Doamna Aspazia Cojocaru, colegă de birou cu subsemnata, a fost contactată de un ofiţer al Securităţii, pentru a furniza informaţii despre o persoană din Franţa", mai spune Rodica Stănoiu.

În replică, magistratul Curții Constituționale a afirmat, pentru România TV, că are un verdict definitiv de necolaborare cu Securitatea şi că fiecare îşi poate face apărarea cum consideră. Rodica Stănoiu nu a putut fi contactată.

Potrivit sursei citate, straniu este că în notele informative de la dosarul Rodicăi Stănoiu, cu nume de cod "Sanda", este pârâtă chiar... Aspazia Cojocaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel