Curtea de Apel: Rodica Stănoiu a colaborat cu Securitatea

Fostul ministru al Justiției, Rodica Stănoiu, a colaborat cu Securitatea, au declarat  magistraţii Curţii de Apel Oradea,  în procesul Rodica Stănoiu l-a intentat CNSAS şi prin care acesata contesta calitatea de fost colaborator al Securităţii. Sentința nu este definitivă.

 "Curtea de Apel Oradea a respins ca nefondată contestaţia formulată de contestatoarea Rodica Mihaela Stănoiu la data de 16 martie 2007 împotriva deciziei CNSAS din data de 6 februarie 2007 prin care s-a stabilit calitatea acesteia de colaborator al Securităţii", a declarat Adrian Haş, de la Biroul de Presă al Curţii de Apel Oradea, potrivit NewsIn.

 Totodată, instanţa a obligat-o pe Rodica Stănoiu şi la plata cheltuielilor de judecată în valoare de 22.000 de lei.

 Hotărârea instanţei orădene nu este definitivă. "Sentinţa poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare, recursul urmând să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", a mai precizat Adrian Haş.

 Curtea de Apel Oradea a reluat, în iunie 2010, judecarea procesului în care fostul ministru al Justiţiei Rodica Stănoiu contestă verdictul de colaborator al Securităţii, dat de CNSAS în 2007, după ce instanţa supremă a hotărât strămutarea procesului, de pe rolul Curţii de Apel Bucureşti.

 Rodica Stănoiu, fost ministru al Justiţiei în cabinetul Năstase, între anii 2000 şi 2004, ar fi dat note informative, sub numele conspirativ "Sanda", începând cu anul 1983 până în anul 1987, arată CNSAS în documentele depuse la dosar. CNSAS notează că, în data de 30 noiembrie 1982, fosta Securitate a propus contactarea "în scopul exploatării informative a lui Stănoiu Mihaela Rodica", care, între 1983 şi 1985, ar fi furnizat informaţii semnate cu numele "Sanda", iar între 1986 şi 1987, ar fi semnat note informative sub numele conspirativ "Georgeta".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel