Robert De Niro, gest uriaș în scandalul vaccinare vs. autism

Celebrul actor Robert De Niro a retras oficial din programul Festivalului de Film Tribeca un documentar realizat de un fost cercetător britanic care susține existența unei legături între vaccinuri și apariția autismului.

Filmul, intitulat "Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe", a fost produs sub egida actorului Robert De Niro, cofondator al festivalului, și regizat de activistul antivaccinare Andrew Wakefield. Tema documentarului este vaccinul administrat într-o singură doză împotriva pojarului, oreionului și rubeolei, care ar provoca autismul, transmite BBC. Includerea sa în programul festivalului a provocat critici puternice din partea medicilor și a cercetătorilor.

"Intenția mea în decizia de a prezenta acest film a fost de a oferi posibilitatea de a avea o conversație cu privire la acest subiect, care este profund personal pentru mine și familia mea. Dar, după ce am reanalizat-o în ultimele zile împreună cu echipa festivalului Tribeca și cu alte persoane din comunitatea științifică, am considerat că nu contribuie la progresul discuțiilor și este contrar față de ceea ce am sperat. Acest festival nu încearcă să evite și nu se teme de controverse. Cu toate acestea suntem preocupați de anumite lucruri din acest film, care ne împiedică să îl prezentăm în programul festivalului, a declarat Robert De Niro, care are un copil cu autism, precizează AFP, potrivit Agerpres.

Regizorul documentarului, Andrew Wakefield, este un cercetător căzut în dizgrație după ce în 1998 a publicat un studiu în revista medicală britanică "The Lancet", în care afirma existența unei legături între vaccinul combinat împotriva rujeolei, rubeolei și oreionului și apariția autismului. Wakefield sugera părinților să opteze pentru vacinuri separate împotriva pojarului, oreionului si rubeolei, în loc de a le face copiilor un vaccin unic pentru cele trei posibile maladii, pentru a-i feri pe copii să dezvolte ulterior autism, amintește BBC.

Acest studiu a declanșat o mișcare anti-vaccin considerată în unanimitate de autoritățile medicale responsabilă de decesele și epidemiile de boli ale copilăriei care pot fi evitate prin vaccinare. O anchetă a consiliului medical general din Marea Britanie a ajuns la concluzia că acest cercetător a fost "necinstit", publicând rezultate care erau eronate. "The Lancet" a publicat apoi o retractare a studiului explicând că unele părți au fost falsificate. Ca urmare a acestei situații, lui Andrew Wakefield i s-a interzis să practice medicina în Marea Britanie.

Festivalul de Film Tribeca de la New York va avea loc între 13 și 24 aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel