Robert De Niro, buletin de Iași și domiciliu pe Eternitatea, parcela 3

w560xh316_Robert_Deniro_1
w560xh316_Robert_Deniro_1
Lovitură năprasnică pentru cei care l-au implicat pe Robert De Niro într-un jaf la BRD.  Membrii unei rețele de falsificatori de documente, care s-au folosit de acte false pentru a cumpăra bunuri electronice și credite false, au fost condamnați, ieri, de magistrații Judecătoriei Iași, scrie bzi.ro.

Printre cele 22 de cărți de identitate false găsite de anchetatori la percheziții s-a aflat și una realizată pe numele starului american, Robert De Niro.  Deși fotografia de pe actul de identitate era a actorului, toate celelate date erau false. Astfel, părinții actorului american sunt Anthony și Madonna, iar domiciliul lui Robert De Niro este, potrivit actului fals, pe strada Eternitatea nr.1, parcela 3, adică locul în care se află cel mai mare cimitir ieșean. La percheziții au mai fost reținute și 15 ștampile false cu numele unor societăți comerciale, o trusă de confecționat ștampile, echipamente și tehnica necesare falsificării documentelor și două pistoale.

Bazele rețelei au fost puse în 2006 de către ieșenii Daniel Venus Dragnea, Ovidiu Toma, Pipirig Manoil, Nicolae Trușcă și Costel Chirașcu, împreună cu Ștefan Badii, din Hârlău, și cu Adrian Crăsmaru din Năvodari, județul Constanța. După ce activitatea rețelei a fost monitorizată timp de mai multe luni, procurorii DIICOT au efectuat în 2008 percheziții la cei incriminați, unde au găsit mai multe cărți de identitate false, sub identități fictive, cu ajutorul cărora falsificatorii achiziționau bunuri electronice cu valoare ridicată, iar pentru plata prețului au încheiat contracte de creditare cu instituții financiare nebancare, folosind documente falsificate.

Capul rețelei, Daniel Venus Dragnea, nu a mai putut fi pedepsit, pentru că a murit în timpul procesului, în timp ce un alt membru al rețelei, Corneliu Ovidiu Toma, este închis într-un penitenciar din Spania. În sentința dată ieri, judecătorii au acordat nouă ani de închisoare pentru Nicolae Trușcă, cinci ani pentru Daniel Manoil Pipirig, patru ani și jumătate pentru Adrian Crăsmaru, șase ani și jumătate pentru Ștefan Badii și șapte ani în spatele gratiilor pentru Costel Daniel Chirașcu, valoarea prejudiciului creat fiind de aproximativ un sfert de milion lei.

În sentinţă dată ieri, judecătorii au acordat şi despăgubiri materiale părţilor civile din acest dosar, urmând ca toţi cei care au fost prejudiciați să-şi primească sumele de bani cuvenite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel