EXCLUSIV  Riscul de depresie şi SINUCIDERE, în creştere în pandemie. Radu Leca, psiholog, SEMNAL DE ALARMĂ

Psihologul Radu Leca trage un semnal de alarmă privind creşterea riscului de sinucideri şi depresie, din cauza pandemiei COVID-19. 

"Știm deja că mii de cetățeni americani ar putea să moară din cauza clară a abuzului de substanţe, dar şi a suicidului, ambele aspecte cauzate de Covid 19, conform unui studiu realizat de CNN.

Știm că anxietatea este răspunsul sută la sută natural al organismului la stres, fiind un sentiment profund de frică în legătură cu evenimente viitoare în viața noastră.

Depresia este o tulburare puternică a dispoziției care provoacă un sentiment persistent de tristețe și pierderea interesului față de lucrurile care ne bucurau la un moment dat. Denumită oficial și tulburarea depresivă majoră, aceasta afectează direct modul în care te simți și alegi să te comporţi și poate duce la o varietate de probleme, atât emoționale, cât și fizice.", a declarat Radu Leca în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Semnal de alarmă privind sinuciderile

"Suicidul include o serie de acţiuni pe care subiectul le întreprinde pentru a se omorî. Este acest fenomen semnificativ în cazul depresiei majore? Da, este. Cunoaștem faptul că structurile sociale umane nu au tratat cu indiferenţă gestul suicidar. Pentru majoritatea subiecţilor suicidul este o situaţie care trezeşte sentimente de: frică, milă, indignare dar nu de indiferenţă. Subiectul depresiv care ajunge la suicid refuză terapia și medicamentația.

În conformitate cu studiul realizat de Statele Unite, putem formulă următoarea ipoteza: la nivel internațional gândurile suicidare și depresia vor fi întâlnite în număr foarte mare în următoarea perioadă", a mai spus psihologul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel