Revocarea lui Danileț, respinsă de Judecătoria Oradea. Vezi de ce

Judecătoriile Oradea, Marghita (Bihor) şi Carei (Satu Mare) au respins, vineri, propunerea de revocare din CSM a lui Cristian Danileț, în timp ce adunarea generală a magistraților din orașul sătmărean Negreşti-Oaş a votat pentru revocarea acestuia. Coincidență sau nu, Cristian Danileț, anterior funcției actuale din CSM, a fost vicepreședinte la Judecătoria Oradea.

Potrivit Mediafax, pentru judecătorul Cristian Danileţ, colegii din Judecătoriile Oradea şi Marghita din judeţul Bihor, respectiv Carei, din judeţul Satu Mare, au dat un vot de încredere, aceștia respingând propunerea de revocare a lui Danileț din CSM.

În schimb, Judecătoria Negreşti-Oaş a votat pentru revocarea lui Danileț, ales membru în Consiliul Superior al Magistraturii din partea judecătoriilor.

"La Judecătoriile Oradea, Marghita, Carei şedinţele au avut loc şi s-a respins propunerea de revocare. În schimb, la Judecătoria Negreşti-Oaş Adunarea Generală a votat pentru revocare", a declarat judecătorul Claudia Rus, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Oradea - în circumscripţia căreia funcţionează instanţele din judeţele Bihor şi Satu Mare.

La Judecătoria Aleşd, Adunarea Generală are loc vineri, la Judecătoria Satu Mare a fost programată pentru luni, iar la judecătoriile Salonta şi Beiuş, Adunările Generale nu au fost convocate deocamdată, menționează sursa citată.
 Notabil este faptul că judecătorul Cristian Danileț a fost, potrivit informațiilor din CV-ul său, vicepreședinte la Judecătoria Oradea în perioada 15 iulie 2009 – 23 dec. 2010, iar în intervalul  1 septembrie 2004 - 14 iulie 2009 a fost judecător la Tribunalul Cluj. În perioada 1 dec. 1998 – 14 mai 2001, Cristian Danileț a activat ca judecător la Judecătoria Vatra-Dornei, ulterior fiind judecător la Judecătoria Cluj-Napoca.

Procedura de revocare a judecătorului Cristi Danileţ din Consiliul Superior al Magistraturii a fost declanșată, luni, de către magistrații din Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Aceștia au considerat că judecătorul Cristi Danileț nu și-a exercitat în mod corespunzător atribuţiile de membru al CSM, prin faptul că a participat activ la o procedură netransparentă de alegere a conducerii CSM, iar prin declaraţiile publice a lăsat impresia că urmăreşte să-şi promoveze propria imagine decât interesele judecătorilor.

Ca urmare, toate judecătoriile din ţară se întrunesc în aceste zile, în adunări generale, pentru a-și exprima votul privind propunerea de revocare din CSM a judecătorului Danileț.

Potrivit legii, un membru ales în CSM poate fi revocat la cererea majorității instanțelor pe care le reprezintă, acestea hotărând, la rândul lor, cu două treimi din voturile judecătorilor în funcție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel