Revocare Kovesi. Tănăsescu, europarlamentar, intervenție în plenul Parlamentului European

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Luni seara, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, europarlamentarul PSD dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu, printr-o intervenție în plen, "a atras atenția europenilor asupra faptului că președintele României refuză să pună în aplicare decizia CCR, de revocare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi".

Europarlamentarul PSD, membru al Grupului Socialiștilor și Democraților Europeni, le-a explicat în plen colegilor săi europeni că: „Este inadmisibil ca președintele unui stat membru al UE să nu respecte decizia celei mai înalte curți judecătorești dintr-un stat. Poate ar fi normal ca membrii PPE, grup politic din care face parte și Klaus Iohannis, să îi explice că într-o democrație autentică, politicianismul și politica merg doar până la Constituție și la deciziile Curții Constituționale. Altfel, democrația se transformă în anarhie!"

Claudiu Ciprian Tănăsescu este consideră că o astfel de atitudine este profund dăunătoare societății românești, dar și celei europene. Dacă politicienii europeni nu vor lua o atitudine fermă vis a vis de încălcarea unei reguli fundamentale a democrației, precum încălcarea unei decizii a celei mai importante instanțe judecătorească dintr-un stat membru, mâine Europa poate asista la încălcarea de către membrii ei a reglementărilor Tratatului de la Lisabona, document ce ține loc de Constituție Europeană, se precizează într-un comunicat.

Claudiu Ciprian Tănăsescu consideră că astfel de încurajări a încălcării regulilor democratice nu fac altceva decât să cultive neîncrederea cetățeanului european în instituțiile și mecanismele de funcționare ale Uniunii Europene și să dea argumente grupurilor politice eurosceptice, în discursul și argumentele lor, privind inutilitatea Uniunii Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel