Rețete de post: Paste cu creveți. Cum se prepară

Rețete de post: Paste cu creveți. Dacă ții post și deja te-ai plictisit de meniul tău zilnic, poți apela la aceasta rețetă gustoasă. Iată cum se prepară pastele cu creveți.

Rețete de post: Paste cu creveți. Ingrediente

1 legătură de pătrunjel tocat
3-4 căţei de usturoi
500 g creveţi proaspeţi
2-3 linguri de ghimbir tocat
piper
zeama de la o lamaie
2-3 linguri de ulei de masline
½ ardei iute tocat
sare
250 g paste

Rețete de post: Paste cu creveți. Mod de preparare

Rețete de post: Paste cu creveți. Se pune la fiert apa, până când dă în câteva clocote. Intre timp, se vor decortica creveţii: se înlătură capul, apoi se îndepărtează uşor carapacea. Se taie pe spate şi se scoate vena. Din aceste resturi se va prepara o supă rapidă. Intr-o cratiţă, se toarnă 350 ml apă rece, se adaugă resturile de la creveţi, care sunt deja spălate, şi se fierbe totul 5 minute, scrie crestinortodox.ro, prezentând modul de preparare al rețetei preluate din volumul "Cele mai iubite retete", Jamilia Cuisine

Vezi și: Rețetă muffins, brioșe cu ciocolată. Gata în 30 de minute

Rețete de post: Paste cu creveți. Se strecoară supa. In cazul în care creveţii sunt deja decorticaţi, supa poate fi înlocuită cu un pahar cu vin alb. In apa care fierbe, cu puţină sare, se introduc pastele.

Rețete de post: Paste cu creveți. Într-o tigaie încălzită, se pune uleiul de masline. Se adaugă usturoiul, ghimbirul şi ardeiul iute. Se găteşte totul la foc mic pentru 2 minute, cât să se înmoaie ingredientele. Se încorporează apoi creveţii, se măreşte focul şi se călesc 1 minut, cât să devină roz.

Vezi și: Rețete mâncare post. Clătite pufoase de post: Secretul gospodinelor

Rețete de post: Paste cu creveți. Se asezonează cu sare şi piper, se amestecă şi se adaugă supa. Se mai gătesc încă 2-3 minute la foc mare. Punând şi zeamă de lămâie, după gust, se amestecă şi se mai fierbe totul 1-2 minute. Apoi se combină cu pastele fierte, se stinge focul şi se adaugă pătrunjelul. Se amestecă bine. Se mai ajustează cu sare, piper sau pătrunjel, după gust. Se servesc pastele fierbinţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel