Rețetă Scovergi. Delicioase, mai ceva ca la bunica

Scovergi
Scovergi

Îți este dor de savuroasele scovergi pe care le făcea bunica? Noi îți propunem o rețetă care te va ajuta să îți îndeplinești poftele, ba chiar să devii un maestru în rețeta bunicii.

Ingrediente: 


● 500 g faină
● 350-400 ml apă
● un cub drojdie
● 2 linguri zahăr
● o lingură untură solidă (2 linguri ulei)
● 1/2 linguriță sare

Pentru prăjit: 1/2 l ulei

Mod de preparare

 
 
Drojdia se pune la înmuiat în puțină apă călduță. Într-un castron mare se cerne făina și se face o adâncitură în mijloc. Se adaugă zahărul, sarea, untura (ulei) și drojdia înmuiată. Se începe frământarea adăugând câte puțină apă. Se răstoană aluatul pe masa înfăinată și se frământă bine până nu se mai lipește de mâini. Se pune din nou aluatul în castron, se acoperă cu un prosop curat și se lasă la crescut până își dublează volumul. Se împarte aluatul în șase bucăți egale pe care le întindem cu mâinile până ajung la dimensiunea dorită. 
Se pune uleiul la încins și când începe să sfârâie, se adaugă scorvegile. Se înțeapă în mijloc cu furculița și se rumenesc frumos pe ambele părți.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel