€ 4.8277
|
$ 4.4115
|
DCNewsTV.ro
|
Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Rețetă delicioasă cu pui: Gustul care nu se uită, e ca la mama acasă

Scutaru Cristina / 20 feb 2020 / 23:03

Carnea de pui este o alegere foarte apreciată de români.  

Chef Liviu Balint a propus o rețetă din carne de pui pe cât de simplu și ușor de făcut, pe atât de delicioasă.

Avem nevoie de un pui întreg, boia dulce de ardei, o lingură de Vegeta Gust de găină, sare și piper, după gust, câțiva stropi de ulei de măsline pentru a unge puiul, sos de soia, o căpățână mare de usturoi, mărar verde și nelipsiții cartofi pentru garnitură (care poate fi făcută și din morcovi sau dovlecei).

Puiul se curăţă și se spălă bine în apa rece. Pe toată suprafața se crestează în mai multe locuri cu un cuțit, asfel încât acolo să încapă bucățele de usturoi, care îi vor da o aromă apetisantă. După aceea, puiul se unge cu ulei, se stropește bine cu sos de soia și boia dulce, o lingură de Vegeta Gust de găină, sare şi piper. În interiorul puiului putem așeza o mână de căței de usturoi și mărar.

Puiul se dă la cuptor timp de o oră (200 grade Celsius este temperatura optimă), pe un pat de legume bine-alese, tăiate felii sau cuburi și prefierte în prealabil. La 30 minute puiul se întoarce pe partea cealaltă. La final o să vedeți că legumele și puiul se vor îmbina armonios, cu un gust demențial de bun... ca la mama acasă.

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25