Reţetă castraveţi în oţet. Ce trebuie să faci ca să fie tari şi crocanţi la iarnă

Ana Vasilescu / 20 sep 2019 / 16:34 Salveaza PDF Comentarii

Castraveţii muraţi sunt preferaţii tuturor. Vă prezentăm o reţetă simplă şi gustoasă. De asemenea, vă spunem ce trebuie să faceţi pentru a vă bucura de castraveţi tari şi crocanţi la iarnă. 

Ingrediente

 

Castraveţi

Oţet

Zahăr

Sare

Piper boabe

Rondele de morcov

Ceapă

Floare de mărar sau beţe de mărar

Mod de preparare

 

Aveţi grijă să alegeţi castraveţi de mărime mică, după care să-i tăiaţi la capete. Prima dată, aşezăm în borcane rodelele de morcovi şi ceapă. Aşezăm apoi castraveţii, punem oţet până la semnul borcanului de jos, apoi adăugăm o linguriţă de sare, două linguriţe de zahăr, piper boabe şi boabele de muştar. La final, adăugăm floarea de mărar sau beţele de mărar. În acest fel castraveţii vor ramâne tari.

Se completează cu apă şi se capsează capacele, apoi fierbem borcanele la bain marie. După ce dau în fiert, se lasă mai lasă 10 minute. 


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23