Reţetă caltaboş pentru Crăciun. Aşa îţi iese delicios

Loredana Brumă / 12 dec 2019 / 16:21 Salveaza PDF Comentarii
Masă festivă
Masă festivă

Caltaboşul nu are voie să lipsească de pe masa de Crăciun. Vă prezentăm cea mai simplă şi gustoasă reţetă. 

Ingrediente

 

Un kilogram de carne de porc

2 cepe

O cană de orez

2 ouă

Sare

Piper

2-3 linguri de pastă de tomate

Un maţ de porc

O lingură de ulei sau de untură

Mod de preparare

 

Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să tocăm carnea de porc. Amestecăm carnea tocată cu ceapa tăiată mărunt, adăugăm orezul spălat, două ouă, condimentăm cu sare şi piper, iar la final adăugăm şi pasta de tomate. Amestecăm bine toate ingredientele.

Folosim compoziţia preparată pentru a umple maţul de porc. După ce l-am umplut, îl legăm la ambele capete şi îl punem la fiert. După ce dă în clocot, se pune într-o tavă unsă cu ulei sau cu untură. Se introduce tava la cuptor pentru a se rumeni.

Se mănâncă în ziua de Crăciun.

POFTĂ BUNĂ

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25