Rețeaua Facebook, dată în judecată de Rembrandt, pentru butonul Like

ana, Elena Badea / 11 feb 2013 / 18:48 Salveaza PDF Comentarii

Rețeaua de socializare Facebook a fost dată în judecată de Rembrandt Social Media, pentru utilizarea fără permisiune a două patente, inclusiv butonul "Like".

Potrivit BBC, cei de la Rembrandt Social Media afirmă că deţin patentele pentru butonul "Like" şi alte funcţii utilizate de cea mai mare reţea de socializare din lume.

Rembrandt Social Media consideră că succesul Facebook se datorează în mare măsură utilizării fără permisiune a două patente înregistrate de programatorul olandez Joannes Jozef Everardus van Der Meer în 1998, cu cinci ani înaintea apariţiei Facebook.

Facebook a afirmat că nu comentează acuzele aduse de Rembrandt Social Media sau procesul, deschis într-un tribunal din Virginia - SUA.

Rembrandt deţine acum patente folosite de Van Der Meer, înainte de moartea acestuia în 2004, pentru dezvoltarea unei reţele sociale numite Surfbook.

Surfbook a fost un jurnal social care permitea utilizatorilor să împartă informaţii cu prietenii şi familia, precum şi să-şi exprime aprobarea pentru unele date folosind un buton "like", potrivit documentelor transmise tribunalului american de avocaţii Rembrandt.

Potrivit acestora, Facebook cunoaşte existenţa patentelor, întrucât le-a notat în propriile aplicaţii pentru patentarea unor tehnologii pentru reţele sociale.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24