Reţea de proxeneţi anihilată de DIICOT Bacău

trafic-minore-proxenetism-prostitutie-onesti-bacau
trafic-minore-proxenetism-prostitutie-onesti-bacau

Ofiţerii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog şi procurorii DIICOT au găsit în oraşul băcăuan Oneşti, mai multe minore care erau sechestrate şi obligate să se prostitueze. Cinci bărbaţi au fost reţinuţi şi sunt cercetaţi pentru trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, prostituţie şi act sexual cu minore, informează ziarul Deşteptarea.

trafic-minore-proxenetism-prostitutie-onesti-bacauProcurorii DIICOT aveau informaţii că în municipiul Oneşti pot fi închiriate pentru partide de amor mai multe tinere, unele dintre ele minore. Toată afacerea era gestionată de cinci bărbaţi care le ţineau sechestrate, le găseau clienţi şi dacă se împotriveau erau bătute. La finele săptămânii trecute, anchetatorii au descins în oraş unde i-au găsit pe Maricel M. (34 de ani), Iulian A. (32 de ani), Gheorghe C. (52 de ani), Nelu T. (40 de ani) şi Florin C. (32 de ani), dar şi o minora de 17 ani din Târgu Ocna.

Proxeneții le drogau pe fete cu etnobotanice

Totul a început în acest an când au racolat minore şi tinere din municipiul Oneşti şi comunele din apropiere. "Le-au lipsit de libertate în mod ilegal, iar prin ameninţări şi acte de violenţă le-au obligat să practice prostituţia ăn folosul lor, în diverse locuri de cazare din Oneşti sau chiar la domiciliile clienţilor. Pentru aceste activităţi membrii grupării încasau diferite sume de bani", precizează procurorii DIICOT.

Surse din rândul anchetatorilor spun ca fetele erau drogate cu etnobotanice şi ca erau terorizate de traficanţi, unul dintre ei fiind cunoscut cu antecedente pentru tentativă de omor.

Una dintre minore a rămas în grija statului

Îşi alegeau victimele din rândul fetelor care proveneau din familii destrămate ori care nu erau supravegheate de părinţi, tocmai pentru a nu se reclama la poliţie dispariţia lor. Aşa a procedat şi cu o adolescentă care nu împlinise 14 ani când a ajuns pe mâinile lor. Pentru ca nu are pe nimeni, copila a ajuns acum într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială ţi Protecţia Copilului Bacău. Fata a fost examinată şi de medicii de la Spitalul de Pediatrie care au constatat că starea de sănătate este bună.

Provine dintr-o familie dezorganizată şi are ambii părinţi plecaţi peste hotare.

Oficialii de la Protecţia Copilului se feresc să facă declaraţii. "Pentru orice caz de trafic de persoane noi nu putem oferi niciun detaliu. Nu putem confirma şi nici infirma existenţa unor astfel de cazuri. Organele abilitate sunt în măsura să ofere detalii", a declarat Alina Iftode, purtătorul de cuvânt al DGASPC Bacău. Celelalte victime aveau vârste cuprinse între 14 si 18 ani.

Arestaţi pentru 29 de zile

Patru dintre indivizi au fost reţinuti pentru 24 de ore şi dusi în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bacău pentru arestarea preventivă. Sunt acuzaţi de constituire în grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, prostituţie şi act sexual cu minore. Magistraţii au emis mandate pentru trei dintre ei, iar pe cel de-al patrulea a disjuns cauza, urmând să fie readus la bară în cursul zilei de luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel