Republica Moldova, cetățenie. Băsescu, mișcare de ultimă oră după decizia Judecătoriei

Traian Băsescu, a contestat decizia Judecătoriei Chişinău prin care i s-a respins cererea cu privire la anularea decretului emis de Igor Dodon, prin care i-a fost retrasă cetăţenia Republicii Moldova

Pe parcursul examinării cauzei în fond reclamantul a prezentat probe şi argumente incontestabile ce demonstrează ilegalitatea decretului contestat. Din acest motive, aducem la cunoştinţa opiniei publice că în această după-amiază am înregistrat o cerere de apel prin care contestăm hotărârea instanţei de fond, a anunţat Andrei Bivol, avocatul lui Traian Băsescu, informează Moldova.org.

Astfel, fostul preşedinte român Traian Băsescu rămâne deocamdată fără cetăţenia Republicii Moldova.

Traian Băsescu a atras atenţia cu privire la cetăţenia română a avocatului preşedintelui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, într-o conferinţă de presă luni, la Chişinău, afirmând că acesta a primit cetăţenia României fără a locui pe teritoriul acestei ţări, relatează agenţia de presă Infotag.

Fostul preşedinte a declarat că nu are de gând să se mute la Chişinău pentru a obţine cetăţenia Republicii Moldova, aşa cum nici cei 700.000 de locuitori ai Chişinăului nu trebuie să se mute în România pentru a obţine cetăţenia română.

Preşedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul privind retragerea cetăţeniei lui Traian Băsescu la 3 ianuarie 2017.

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu şi soţia sa au devenit cetăţeni ai Republicii Moldova la 3 noiembrie 2016, după ce au depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti.

Traian şi Maria Băsescu au primit cetăţenia moldovenească printr-un decret al preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie a anului 2016.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel